Geestelijk vader Will Wright is positief over SimCity

Ondanks de gebrekkige launch is Will Wright, de bedenker van de Sim-franchise, erg enthousiast over SimCity. De man, die al sinds 2009 niet meer werkzaam is bij Maxis, liet zich in een interview met de Amerikaanse website NowGamer zeer positief uit over de verschillende aspecten van de game.

Wright complimenteert Maxis over de geavanceerde Glassbox-engine, die alle statistieken van jouw stad tot in de details bijhoudt:

I like it a lot. It’s interesting, in some sense it reminds me of the post-economic crash. It’s not about making your city big, it’s about making them not poor. […] I think they did a good job of balancing all the interrelated factors. At first it felt a little claustrophobic, you know with the size of the land, but after playing for a while I think it really makes a lot of sense.
Ook over de grafische stijl is Wright zeer te spreken:
Visually it’s great. It was my old art director actually that was lead designer, and he had a very definite vision about the way that it would feel. But yeah, I’m enjoying it quite a bit.
Will Wright gaf hierboven al aan dat hij, net als veel andere gamers, in het begin moeite had met de relatief kleine omvang van de steden in SimCity. Nu hij uitgebreid heeft kunnen spelen met de game, is zijn scepsis echter als sneeuw voor de zon verdwenen:
It makes you focus more on interrelations of those factors. So you could make a city four times bigger but you’d be dealing with the exact same variables. So by kind of focusing it in it feels more personal, and so I really do want to zoom down and get a sense of what it feels like on the street. I think the visuals are just amazing, I love the tilt-shift focal lens.
SimCity is sinds donderdag verkrijgbaar in Europa, maar de game kampt met veel serverproblemen. EA werkt momenteel hard aan een oplossing en we houden je in de tussentijd constant op de hoogte.

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Het is geen slechte game, maar inderdaad de launch had gewoon niet zo moeten lopen. En De bugs maken De game ook niet erg leuk om De game te spelen. Het is natuurlijk allemaal te verhelpen met patches maar de schade is al gedaan boor veel gamers. Gamespot had de game gewoon een 5 gegeven wat ik zie als middelmatig, en dat allemaal rond die problemen die gemakkelijk te verhelpen zijn. Maar nee het is zeker geen slecht game!

  2.   
    DeAdSeYe's avatar

    Gamer4Ever-NL schreef, "Het is geen slechte game, maar inderdaad de launch had gewoon niet zo moeten lopen. En De bugs maken De game ook niet erg leuk om De game te spelen. Het is natuurlijk allemaal te verhelpen met patches maar de schade is al gedaan boor veel gamers. Gamespot had de game gewoon een 5 gegeven wat ik zie als middelmatig, en dat allemaal rond die problemen die gemakkelijk te verhelpen zijn. Maar nee het is zeker geen slecht game!"

    Ben ik helemaal met je eens, een 5 verdient Sim City helemaal niet. De service is op dit moment rondom bagger en haalt de kwaliteit van het product achter uit. Maar wat als alle problemen zijn opgelost? Dan zou die 5 natuurlijk ook erg oneerlijk zijn. Ondanks deze moeilijke release, verwacht ik wel dat vele gamers en reviewers Sim City een eerlijke kans geven dan vanplaats deze 5 te laten staan door wat iets tegen die tijd verleden tijd is.

    We krijgen al een gratis game (van EA niet veel verwachten), maar het gaat om het principe dat EA toch om hun kopers geeft. Daarnaast zullen alle problemen worden opgelost, en wordt er hard aangewerkt volgens de media. Ik geef ze nog een kans, maar als deze problemen over een langer termijn niet worden opgelost, dan is het uiteraard een ander verhaal.