SimCity-baas praat over ‘uitdagende launch’ in interne memo

SimCity kampt sinds de launch met veel problemen. De servers zijn vaak onbereikbaar en dankzij de afwezigheid van een singleplayer-modus, is deze langverwachte titel voor velen onspeelbaar. EA werkt momenteel hard aan een oplossing en heeft sinds de launch al enkele tijdelijke maatregelen genomen. Zo zijn enkele minder belangrijke features uitgeschakeld en ook de marketingcampagne is stilgezet.

Niet alleen EA, maar ook ontwikkelaar Maxis schaamt zich voor de problemen. Dat is gebleken uit een interne memo, die bemachtigd is door de Amerikaanse website Polygon. Hierin schrijft directeur Lucy Bradshaw dat het terecht is dat de game lagere reviewcijfers krijgt vanwege de serverproblemen. Bradshaw laat tevens weten dat hij en zijn ontwikkelteam de verantwoordelijkheid op zich nemen:

The rollout in North America has been challenging. It’s also now evident that players across Europe and Asia are experiencing the same frustration.

I’d like to say that it’s not fair – that the game score shouldn’t be punished for a server problem. But it is fair. SimCity is an online game and critics and consumers have every right to expect a smooth experience from beginning to end.

I and the Maxis team take full responsibility to deliver on our promise.

Senior Producer Kip Katsarelis liet eerder al weten dat Maxis en EA momenteel hard werken om meer servers online te zetten. Ze willen daarmee net zo lang doorgaan totdat iedereen kan genieten van een vlekkeloze SimCity-ervaring:
As of right now, we are adding even more servers which will be going live over the next three days. And, our plan is to continue to bring more servers online until we have enough to meet the demand, increase player capacity and let more people through the gates and into the game.
Wanneer de problemen opgelost zullen zijn, is nog niet bekend.

  1.   
    NoFearz's avatar

    Ik zie dat er steeds meer server beschikbaar zijn. Momenteel doen ze goed werk om het te verbeteren.

  2.   
    D_Dog's avatar

    SimCity is an online game

    *geeft een dikke thumbs down*
    Heerlijke game, maar verschrikkelijk frustrerend met dat online gedoe.

  3.   
    DeAdSeYe's avatar

    Als men de focus op multi-player leggen, dan kan ik het begrijpen dat een game always online functie ingebakken krijgt. Snap best het kritiek wat mensen geven over deze functie, als alle voorgaande delen single-player gericht waren.

    Ik ben het eens met deze persoon, Sim City is geen slechte game en scoort in mijn ogen hoog. Alleen de service (in dit geval de servers van EA) zijn rondom slecht. Hebben geen rekening gehouden voor de aantal gebruikers wat ze konden verwachten (x aantal exemplaren verscheept). Nou snap ik best dat deze servers een godsvermogen en moeilijk te onderhouden zijn. Maar maak pas een multi-player spel als je er echt voor klaar bent als bedrijf.

    Dit geval ben ik het eens met deze meneer, maar service hoort ook eenmaal bij een product en kan de kwaliteit omlaag halen. Wat ik als gamer wel vindt, is als alle problemen zijn opgelost ook een deel kritiek (van uit ons) weg wordt gehaald of door ons terug wordt genomen. Zo gouw alle functies en alle servers werken naar behoren, is alle kritiek ook overbodig en gebaseerd op iets wat er niet meer is. Dit zal natuurlijk de serie niet goed doen, en ik ga dadelijk niet meer bitchen over iets wat opgelost gaat worden.

    Ikzelf ben ook teleurgesteld, maar het blijft eenmaal een moeilijke industrie met veel onzekerheid. Ik heb ook wat gescholden en gevloekt dat ik een game niet kon spelen, maar ik zal mijn kritiek terug nemen als het spel fatsoenlijk en stabiel voor een lange periode gaat werken.

  4.   
    Caroldus_Maximus's avatar

    Het is heel simpel: EA mag zichzelf diep schamen.

    Wanneer je een game uitbrengt die een constante connectie met je serverpark vereist om speelbaar te zijn, dient de online service vanaf dag 1 op orde te zijn. Geen discussie over mogelijk.

    Deze online service is een essentieel onderdeel van een game waar de consument de volle mep voor betaalt. Ik kan me goed voorstellen dat veel mensen kwaad zijn en reviewers hun eerdere hoge scores naar beneden schroeven. Als je een TV krijg die niet werkt, kun je daar toch ook geen voldoende voor geven?

    De problemen zullen wel opgelost worden, maar dit had in de eerste plaats natuurlijk nooit mogen gebeuren.

  5.   
    3333/3333's avatar

    Gewoon allemaal net zo lang een gecrackte versie spelen tot ze offline mogelijkheden toevoegen, tot die tijd niet kopen.