EA schakelt minder belangrijke features SimCity uit om serverproblemen te verminderen

Dat SimCity een geweldige game is mag wel blijken uit onze review, maar helaas verpesten serverproblemen momenteel de ervaring volledig. Veel gebruikers kunnen geen verbinding maken met de servers en wanneer je wel een gaatje vindt, moet je soms wel een half uur wachten. Dat maakt de game vrijwel onspeelbaar, aangezien een singleplayer-modus schittert door afwezigheid.

EA, die twee dagen geleden nog beloofde dat de Europese launch vlekkeloos zou verlopen, werkt momenteel non-stop om de serverproblemen te verhelpen. In de tussentijd komen ze met een tijdelijke oplossing: door enkele minder belangrijke features (zoals leaderboards, achievements en regio-filters) uit te schakelen, hoopt het bedrijf de druk op de servers te verminderen:

We are continuing to do everything we can to address the server issuesm. In the meantime, so that we can give you as good an experience as possible, we are in the process of deploying a hotfix to all servers. This includes various improvements and also disables a few non-critical gameplay features (leaderboards, achievements and region filters). Disabling these features will in no way affect your core gameplay experience.
EA bedankt gamers in de tussentijd voor hun geduld:
We will continue to let you know as we have more information. We know it has been said before, but we do appreciate your patience as we complete this latest update. Getting you playing is our absolute highest priority.
Ook onderstaande meneer is op zijn zachtst gezegd ontevreden met de launch van SimCity. Hij uit zijn woede op een nogal grove wijze, dus wees gewaarschuwd.

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Aaaaah die goede oude Francis en zijn n3rd rage maakt dit allemaal toch nog een beetje goed en leuk.
  Maar kom op zeg EA je weet toch dat je meer dan genoeg servers open moet gooien als er een populaire game word gelanceerd.

  Dit is overgens ook niet de eerste keer toch? Want Battlefield 3 had het probleem ook al met té weinig servers en dat er zo veel problemen waren rond de launch.
  Ontwikelaars moeten daar eens voor leren om echt meeeeeeeer servers online te gooien met een gewilde game.
  Zekker als je alléén maar online kunt/moet spelen inplaats van offline. 🙄

 2.   
  PSPfreaky's avatar

  Als je het spel op de hoogste snelheid zet, zie je ook dat er steeds 00:01 bijkomt, terwijl dit normaal 00:02 was. Op vannacht (0:30 – 1:15) en vanavond (21:30 – 0:00) na heb ik niet kunnen spelen.

 3.   
  Dark_Phoenix's avatar

  Dit soort DRM moeten ze gewoon verbieden man. Dit is gewoon genaaid voor mensen die dit kopen. Beveiligen tegen piraten lukt toch niet en je hebt gewoon de kopers er zelfs mee die gewoon boos worden en toekomstige games gewoon uit frustratie gewoon downloaden of zelfs helemaal niet meer spelen. Er zijn zat andere alternatieven om games goed te kunnen verkopen en dat het gekocht wordt. Online DRM was niet eens nodig dan kun je al zien hoeveel er al gekocht zijn en niet nu kunnen spelen.

 4.   
  I_Eat_Noobsz's avatar

  Ik begrijp nog steeds niet waarom het zo leuk is om Sims te spelen:P

 5.   
  D_Dog's avatar

  Heb de game ff geprobeerd afgelopen avond, maar waar ik eerst makkelijk de tutorial kon doen.. ging het mis toen ik in die tut. een andere stad wilde bezichten. Hij was aan het loaden en BAM.. ja daar begonnen de server problemen. De servers hadden het een beetje druk, nou wooptiedoo. 😡 Singleplayer? OFFLINE??? HALLOOOO EA!!! 👿

  Overigens denk ik dat dat filmpje van die dikke gewoon gespeeld is. 🙄

 6.   
  squidgyboy's avatar

  heb net nog 3 uur achter elkaar gespeeld zonder problemen … op een europese server iedereen ligt toch te maffen 8)

 7.   
  cookymonster's avatar

  Error 37 all over again 😡
  Ik ben blij dat ik niet gepreorderd. Ik wacht wel af tot blijkt dat alles wat vlotter loopt.

 8.   
  huntedjohan's avatar

  iig actie van EA kant. hopen dat ze het snel op lossen. krijg zin om t zelf op te starten

 9.   
  Fox's avatar

  Waarom zou een bedrijf masive setvers inzetten voor een spel dat waarschijnlijk alleen op launch heel verl wordt gespeeld en op lange termijn wel mee valt.

 10.   
  matdriks's avatar

  Ik speel simcity ^^

 11.   
  Flapjack's avatar

  hart aanval in 3…2…1…………………..

  puurder voedsel voor southpark en stereotypes kun je niet vinden!!j hoe triest dit ook is.. 8)

 12.   
  MitchieB's avatar

  ik ben blij dat ik hem niet op launch gekocht heb ik wacht wel een maandje tot ik zeker weet dat ik normaal kan spelen.

 13.   
  DeAdSeYe's avatar

  Ik heb mijn geduld, ik kan het begrijpen, maar ook voor een beperkte tijd. Als ik zeg 1 á 2 games, zeg ik oké. Maar moet het nou bij elke release van een game misgaan? Deze week heb ik 5 nieuwe games, en 1 ervan (Tomb Raider) was vlekkeloos verlopen. Rest had allemaal problemen met server, aanschaf etc.

 14.   
  Hitman047's avatar

  Fox schreef, "Waarom zou een bedrijf masive setvers inzetten voor een spel dat waarschijnlijk alleen op launch heel verl wordt gespeeld en op lange termijn wel mee valt."

  Grinnik. Lange termijn? Dit is EA. Over 2 jaar worden alle servers gewoon gesloten. 😳

 15.   
  3333/3333's avatar

  Gewoon allemaal de gecrackte versie downloaden, dat is de enige manier waarop ze leren van hun fouten.

 16.   
  DeAdSeYe's avatar

  Hitman047″][quote=”Fox schreef, "Waarom zou een bedrijf masive setvers inzetten voor een spel dat waarschijnlijk alleen op launch heel verl wordt gespeeld en op lange termijn wel mee valt."

  Grinnik. Lange termijn? Dit is EA. Over 2 jaar worden alle servers gewoon gesloten. 😳 [/quote]
  Ik denk niet dat EA de servers van Sim City afsluiten naar 2 jaar. EA sluit alleen de server’s af van games wat niet meer veel worden gespeeld. Dit zijn meestal games waarvan 2 of meer “nieuwere” delen zijn uitgekomen. Aangezien ik niet ga verwachten dat Sim City binnen 2 jaar een nieuwe deel zal hebben (Sim City 6), zullen deze servers langer openblijven dan bijv. Fifa of allerlei andere serie’s waar “jaarlijks” een nieuwe deel van uitkomt

  Daarnaast hebben al deze games een offline gedeelte, maar Sim City niet. Dan zal EA heus een patch uitbrengen dat je offline verder kunt spelen, als men van plan zijn om de servers vergoed offline te gooien.

  Maar is dit niet met alles zo wat internet verbinding nodig heeft, waaronder ook Steam? Steam kan ook tijdelijk of vergoed offline gaan, hoef maar iets te gebeuren met het bedrijf. Probeer jij dan maar een game te activeren, of opnieuw te installeren. Je hebt dan altijd even een verbinding nodig. 🙄

  Maargoed terug ontopic, niks is onmogelijk en kan elke weg inslaan wat voor ons negatief uit zal pakken. Dit zal in de software wereld altijd zo blijven.

  Als Maxis en EA games eenmaal op multi-player hebben gericht, dan begrijp ik het best van always online mode. Maar zorg dan in godsnaam ervoor dat je server’s goed draaien of op z’n minst stabiel zijn…..

 17.   
  coolking's avatar

  Fijn kan ik de rampen ook niet vrijspelen 🙁

 18.   
  Denniscan's avatar

  wazig na 20 minuten wachten word gewoon een keer met je verbroken de verbinding…. daar heb je wat aan…. 😡

 19.   
  lassieman's avatar

  Beter iets dan niets in ieder geval, wel slordig dat dit zo moet gaan..

 20.   
  soldierarjan's avatar

  Is te verwachten bij zo populair game dat eerste weken slecht werkt en na enkele weken rustige word op server en dan wel goed gaat werken.