Origin heeft het zwaar na lancering SimCity

In delen van de wereld ligt sinds vandaag SimCity in de winkels, al moeten we in Europa er nog heel even op wachten. Maar ook buiten Europa wachten gamers al op het spel, want naar verluidt kan Origin de grote vraag soms amper aan. Er verschenen de afgelopen uren steeds meer berichten van gamers die nog wachten op hun digitale versie van de game. Het downloaden zou nog niet goed verlopen via Origin.

Een woordvoerder van Electronic Arts heeft laten weten dat men er alles aan doet om iedereen zo snel mogelijk aan het spelen te krijgen. Nog voor de avond zou iedereen het spel moeten kunnen downloaden, aldus EA. Normaal gesproken is pre-loaden een goede manier om zulke problemen te voorkomen. In dat geval kan je een game enkele dagen voor de release downloaden, maar nog niet spelen. Vreemd genoeg heeft men bij SimCity geen pre-load beschikbaar gesteld.

In elk geval geeft het wel aan hoe populair de nieuwe SimCity nu al is. In onze SimCity review kun je lezen waarom deze titel echt de moeite waard is.

  1.   
    camoflage4ever's avatar

    lol, EA jullie falen als de beste.

  2.   
    perryv's avatar

    gunstig voor de Europeanen dan is de ergste drukte voorbij…

  3.   
    lassieman's avatar

    Wel een beetje slordig maar niet een heel erg groot probleem. Dan wacht je toch een half uurtje..

  4.   
    cookymonster's avatar

    Doen ze zo hun best om origin wat populariteit te doen krijgen en dan laten ze dit gebuiren 😆 knap hoor

  5.   
    ChielB's avatar

    Vooralsnog zijn er geen grote problemen bekend met het spelen zelf, dus dat houdt zich prima. Alleen een inschattingsfoutje hoeveel downloads er zouden komen. 🙂

  6.   
    D_Dog's avatar

    Ach ja, ik koop zoals altijd de nieuwe spellen bij de Mediamarkt. Scheelt een paar euro’s.

  7.   
    huntedjohan's avatar

    grappig hoe sommigen dit aangrijpen om EA en origin gelijk de grond in te boren terwijl bijna elk spel wat via digitale manieren werk met dit soort problemen kampt. echt zielig soms hoe gamers hun frustratie uiten over EA maar bijna zeker wel met smart zitten te wachten op de postbode tot hun copy van simcity verschijnt.

    en het spel zelf lijkt gewoon een zeer goede start te hebben, iets wat menig andere grote titels niet kunnen zeggen.

  8.   
    Fox's avatar

    huntedjohan schreef, "grappig hoe sommigen dit aangrijpen om EA en origin gelijk de grond in te boren terwijl bijna elk spel wat via digitale manieren werk met dit soort problemen kampt. echt zielig soms hoe gamers hun frustratie uiten over EA maar bijna zeker wel met smart zitten te wachten op de postbode tot hun copy van simcity verschijnt.
    en het spel zelf lijkt gewoon een zeer goede start te hebben, iets wat menig andere grote titels niet kunnen zeggen.
    "

    Het was vooral de bullshit van een SP game die altijd op DRM zit. Login queue bij een sp game? Het is diablo 3 all over agian.

  9.   
    huntedjohan's avatar

    hebben we dat niet allemaal onszelf te danken vanwege onze eeuwige wil om te piraten?

  10.   
    Jarek's avatar

    Dit was bij de release van FIFA 13 ook al zo. toen helaas 3 dagen moeten wachten tot ik het eindelijk kon spelen.

  11.   
    soldierarjan's avatar

    Ik vind raar dat EA niet voor een pre-load optie heeft gekozen iedereen kon zien aankomen dat deze game goed ging verkopen.