BioWare San Francisco mogelijk gesloten

Volgens anonieme bronnen heeft BioWare San Francisco de deuren definitief gesloten en zijn naar verluidt 25 tot 30 medewerkers direct hun baan kwijtgeraakt. De studio werkte recent aan Dragon Age: Legends, een social/casual-game binnen het Dragon Age-universum. Naar verluidt deed de studio het niet heel slecht, maar was de locatie in San Francisco simpelweg te prijzig om mobiele games te ontwikkelen.

Electronic Arts moet nog formeel reageren op de berichten, maar de afgelopen tijd moeten steeds meer leden van ontwikkelteams op zoek naar een nieuwe baan. Eerder was dit al het geval bij studio’s in Los Angeles en Montreal. Daar staat tegenover dat diverse ex-medewerkers vrijwillig de overstap maakten naar nieuwe ontwikkelstudio’s, zoals de studio Rumble.

In Sacramento heeft BioWare nog altijd een studio waar eveneens gewerkt wordt aan social games. Het is nog onduidelijk of ook daar wijzigingen plaats gaan vinden.

  1.   
    ronineter's avatar

    Ik hoop dat dragon age blijft bestaan, was een goed spel.

  2.   
    ChielB's avatar

    Dit betreft een kleine studio die alleen de mobile/casual-games deed, dus het heeft in principe geen verdere impact op Dragon Age als franchise. Dus wie weet… 🙂