Gerucht: Jason West heeft Respawn Entertainment verlaten

Jason West, een van de voormalige leiders van Infinity Ward en een mede-bedenker van Call of Duty, heeft naar verluidt zijn nieuwe studio Respawn Entertainment verlaten. Twee anonieme bronnen brengen dit gerucht vandaag naar buiten. West zou in goed overleg zijn opgestapt vanwege familieredenen. Opvallend detail is dat hij volgens de berichten al sinds mei 2012 vertrokken is.

West was samen met Vince Zampella leider van de succesvolle studio Infinity Ward. Na de launch van Modern Warfare 2 kregen de twee heren echter problemen met uitgever Activision, waarna ze besloten om het geheel voor de rechter te laten komen en alvast hun spullen te pakken. Niet veel later werd bekend dat ze een contract hadden afgesloten met Electronic Arts en de nieuwe ontwikkelstudio Respawn Entertainment was een feit.

Respawn zal naar verwachting tijdens de komende E3 aanwezig zijn om wat concreets te laten zien van hun eerste project. Zowel EA als Respawn heeft nog niet officieel gereageerd op het mogelijke vertrek van West.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren