The Witcher 3: Wild Hunt duurt gemiddeld 50 uur

Verse previews van The Witcher 3: Wild Hunt zijn vandaag opgedoken, waardoor we eindelijk wat meer informatie over de game krijgen. Elke preview staat er vooral even bij stil dat het gemiddeld 50 uur duurt om het spel uit te spelen. Hoe de game voor jou afloopt, hangt geheel af van de keuzes die je maakt tijdens het spelen. Er zijn namelijk drie epilogen op het einde, die elk een uur speeltijd bieden. Meerdere playthroughs lijken dus zeker de moeite waard te worden.

The Witcher 3: Wild Hunt zal oude savegames gebruiken om te bepalen welke personages terugkeren uit vorige Witcher-titels, al blijft het achtergrondverhaal van hoofdpersoon Geralt voor iedereen hetzelfde, ongeacht je keuzes in een vorige game. Het is overigens nog niet duidelijk wat CD Projekt Red als het ware einde van The Witcher 2 beschouwt, dus dat blijft nog even een verrassing.

Geralt krijgt weer de beschikking over de Axii-spreuk, waarmee hij wilde paarden kan temmen. Ook is er een nieuwe vuurspreuk, Ignii, waarmee je de omgeving flink in brand kunt zetten met een constante vuurstroom. Tevens kan je de jacht openen op diverse dieren om hun vacht en andere waardevolle delen te verzamelen. De dag en nacht-cyclus en de variatie qua weer bepaalt welke gebieden je kunt betreden en welke dieren in het wild opduiken. Naast de wildernis zijn dorpen wat compacter en burgers zullen je aangeven bij de wachters als ze je betrappen op het stelen van spullen, of als je gewoon een eikel bent. Minigames in de steden zijn onder andere kaartspelen en het werpen van bijlen.

Geralt kan in The Witcher 3: Wild Hunt level maximaal 60 bereiken door missies te volbrengen. Jagen zorgt niet voor meer XP, alleen materialen en geld kan je daarmee verdienen. Overigens reageert de economie in de game op wat je verkoopt en hoeveel je verkoopt. Hoe dit precies uitpakt moet nog blijken, maar het lijkt logisch dat waarde van iets daalt als je er veel van verkoopt.

Verder zijn de quick time events uit The Witcher 3: Wild Hunt geschrapt. Geralt kan deze keer springen en het vechtsysteem zorgt ervoor dat hij ook specifieke lichaamsdelen kan aanvallen. Dit doet een beetje denken aan VATS in Fallout 3.

The Witcher 3: Wild Hunt staat gepland voor 2014 en verschijnt voor de pc, PlayStation 4 en de nieuwe Xbox, zo bleek al uit een eerder bericht van ontwikkelaar CD Projekt Red.

 1.   
  D_Dog's avatar

  Altijd mooi, games die een lange levensduur hebben.

 2.   
  NoFearz's avatar

  Deel 1 deed ik ook 50 uur over om alle quests te voltooien. Ik ben momenteel nog met deel twee bezig.

 3.   
  Hercules's avatar

  top game!!

 4.   
  iforczz's avatar

  Dat is wel heel erg veel. ik vind games zoals call of duty single player wel lang genoeg

 5.   
  Hitman047's avatar

  3 tot 5 uur? Jij speelt zeker niet zo veel RPG’s? 😳

  Bedenk ook dat een game als CoD gemaakt is voor de multiplayer. The Witcher bevat alleen singleplayer.

 6.   
  See4urSelf's avatar

  Dat is fantastisch nieuws, zeker dat de game voorgaande keuzes onthoud. Volgens mij bestond de spreak Ignii al btw.

 7.   
  Tweek's avatar

  iforczz schreef, "Dat is wel heel erg veel. ik vind games zoals call of duty single player wel lang genoeg"

  lol