Uncharted-kloon Deadfall Adventures onthuld

Painkiller-ontwikkelaar The Farm 51 onthulde in juli vorig jaar Project Adventure, een first-person action-adventure-game die verdacht veel wegheeft van Uncharted. De game kreeg destijds veel kritiek te verduren en werd door velen bestempeld als een schaamteloze Uncharted rip-off. Het is sindsdien een tijdje stil geweest rond Project Adventure, maar zojuist heeft The Farm 51 hun game opnieuw onthuld, dit keer met een nieuwe titel en een kersverse trailer.

Deadfall Adventures speelt zich af in 1938. We maken kennis met James Lee Quatermain, een avonturier die samen met de Amerikaanse agente Jennifer Goodwin op expeditie gaat naar een Egyptische tempel. Het duo hoopt daar een kunststuk genaamd ‘The Heart of Atlantis’ te vinden. De trip, die James door zowel zanderige als besneeuwde omgevingen zal leiden, blijkt al snel gevaarlijker dan verwacht en spelers zullen worden blootgesteld aan een flinke dosis cinematische actie en over-the-top vuurgevechten.

Een avonturier die een dame voor haar onderzoek mee op reis neemt? Op zoek gaan naar een schat? Zanderige en besneeuwde omgevingen? Cinematische actie en over-the-top vuurgevechten? Dat klinkt verdacht veel als Uncharted. Na het zien van onderstaande trailer werden onze vermoedens bevestigd. De visuele stijl doet opvallend veel denken aan het werk van Naughty Dog en de muziek lijkt bijna één op één gekopieerd uit Uncharted.


Beter goed gestolen dan slecht bedacht, zullen we maar zeggen.

  1.   
    Hercules's avatar

    ze dachten zeker, die merken toch niks

  2.   
    jamrex007's avatar

    Komt die niet uit voor de Playstation 3?

  3.   
    Ariose's avatar

    Wat een kloon zeg, qua setting misschien een beetje. Maar hebben jullie al gameplay gezien?…

  4.   
    Rijstekorrel's avatar

    Beter goed gejat dan slecht bedacht 🙂
    Ziet er echt leuk uit zulke spellen vind ik echt leuk mooi te spelen tombraider/ uncharted, je moet beetje schieten en klimmen enzo vaak puzzel ertussen door.

    @jamrex007

    Hij komt wel voor de ps3

    http://www.gamersnet.nl/games/deadfall_adventures/

  5.   
    Kill Gamer 01's avatar

    Zelfs de muziek lijkt op de Uncharted muziek. Toen ik 00.42 min van de trailer keek, dacht ik echt Nathan Drake in de woestijn te zien in Uncharted 3 met Uncharted muziek eronder. Maar zolang er geen Uncharted 4 komt voor 30 juli dan ga ik dit wel kopen en spelen. 🙂

  6.   
    jamrex007's avatar

    ”Carlos0_0″ schreef, "Beter goed gejat dan slecht bedacht 🙂
    Ziet er echt leuk uit zulke spellen vind ik echt leuk mooi te spelen tombraider/ uncharted, je moet beetje schieten en klimmen enzo vaak puzzel ertussen door.
    @jamrex007
    Hij komt wel voor de ps3
    http://www.gamersnet.nl/games/deadfall_adventures/"

    Dat stond niet in de trailer. alleen de Xbox en pc versie.

  7.   
    LesserMagic's avatar

    Als ze dan toch een avonturier willen, waarom dan niet meteen Allan Quatermain… Die licentie kost waarschijnlijk geen drol.