Alle toekomstige EA-games zullen microtransacties hebben

Veel gamers zijn niet blij met het feit dat in Dead Space 3 de mogelijkheid bestaat om via microtransacties het spel wat makkelijker te maken. Uitgever EA stoort zich daar echter allerminst aan, en heeft bekendgemaakt dat alle toekomstige games vergezeld zullen worden van microtransacties. Dit blijkt uit een uitspraak van EA’s directeur financiële zaken Blake Jorgensen.

We are building into all of our games the ability to pay for things along the way; to get to a higher level. And consumers are enjoying and embracing that way of business.
Jorgensen liet zich ook uit over de wijze waarop deze microtransacties betaald worden.
If you’re doing microtransactions and you’re processing credit cards for every one of those microtransactions you’ll get eaten alive. And so Rajat’s team [verantwoordelijk voor de implementatie van het microtransactie-model in EA’s games, red.] has built an amazing backend to manage that and manage that much more profitably. We’ve outsourced a lot of that stuff historically; we’re bringing that all in-house now.
Het zal waarschijnlijk per game verschillen wat de mogelijkheden zijn voor het kopen van upgrades, maar vast staat dus in elk geval dat microtransacties in een bepaalde vorm zullen bestaan in alle toekomstige EA-games.

Wat vind jij van dit nieuws?

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Ik weet dat het je eigen keus is om het te doen, maar om geld te betalen om te cheaten vind ik zo raar dat mensen het gaan doen. Waar blijft alle uitdaging dan? Zolang ze het niet online doen vind ik het ok (zacht uitgedrukt) want mensen die online dit soort cheats kopen hebben een groter voordeel dan mensen die het op de goede manier willen spelen.

 2.   
  NoFearz's avatar

  Net zoals je bijvoorbeeld pakketten kunt kopen om elk wapen te unlocken.

 3.   
  firehopper211's avatar

  Een game hoort juist uitdagend te zijn, waarom juist meer betalen voor iets wat je al hebt en trouwens, niet iedereen beschikt over een creditcard of PayPal, t’s te trickey allemaal.

 4.   
  Cyart's avatar

  NoFearz schreef, "Net zoals je bijvoorbeeld pakketten kunt kopen om elk wapen te unlocken."

  ja maar de ”skill” koop je er niet bij 😉

  maar goed als het pay to win wordt het niet goed

 5.   
  Bones's avatar

  Tja, dat is ook een manier om BF4 naar de de 5 euro bak te verbannen. 😉

 6.   
  ronineter's avatar

  vroeger was cheaten gewoon gratis.

 7.   
  M@tthijs's avatar

  Deze ontwikkeling baart mij zorgen. EA leek eindelijk haar slechte imago van zich af te hebben geworpen, maar de implementatie van een dergelijk microtransactie-model lijkt daar verandering in te brengen.

 8.   
  D_Dog's avatar

  Vind dit zo krankzinnig slecht maar goed, als je dat spul blijft kopen kan je dit verwachten.
  Aanbod beantwoord de vraag hierom.

 9.   
  HashtagMcSwag's avatar

  De me3 mp dlc was wel gratis en dat komt denkik door die micro transacties, mij maakt het nietzoveel uit die microtransacties. Zelf zou ik ze nooit doen want dan heb je die unlock “vreugde” nooit

 10.   
  soldierarjan's avatar

  Als ze op de duur maar niet die microtransacties door je strot gaan duwen door spel zo belachemoeilijk te maken zodat je het wel moet gaan gebruiken. Als ze dat gaan doen dan koop ik geen games meer van ea waar dat zo is.

 11.   
  nanathan's avatar

  Dus ze gaan het cheaten legaliseren :p
  DWAZEN

  Zolang ze het maar niet implementeren in de online gameplay doet het me niets.
  Extra betalen voor een game makkelijker uitspelen ?
  Zet de moeilijkheidsgraad dan wat lager of ga voor de echte uitdaging

 12.   
  TheUltimateZerg's avatar

  ik word hier een beetje verdrietig van..