Twilight grote slokop bij de Razzie Awards

Het Kodak Theatre in Los Angeles maakt zich op moment van schrijven nog op voor het uitreiken van de prestigieuze Academy Awards voor de beste verdiensten op vlak van film, maar uiteraard is er aan de vooravond nog de tegenhanger. Al 33 jaar lang belonen de Razzie Awards de meest abominabele prestaties op vlak van cinema.

Grote ‘winnaar’ dit jaar is The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2. Niet minder dan 7 van de onbegeerde prijzen wist de film te verzamelen. Slechtste film, regisseur (Bill Condon), actrice (Kirsten Stewart) en slechtste acteur in een bijrol (Taylor Lautner). Daar stopt de pret nog niet voor het team van Twilight. de voltallige cast kreeg een award voor slechtste ensemble op het scherm en Taylor Lautner en en Mackenzie Foy de prijs voor slechtste koppel op het zilveren scherm. Als slagroom op de aardbeien kreeg de film ook nog de prijs van grootste rip-off of slechtste sequel van het jaar. Pijnlijk.

Robert Pattinson mag van geluk spreken dat hij een rol had in Cronenberg’s cosmopolis en dat Adam Sandler dit jaar een nieuwe film in de zalen had. Sandler heeft een reputatie hoog te houden bij de Razzie’s en werd voor zijn werk in That’s My Boy dan ook beloond met de trofee van slechtste acteur. Rihanna viel tenslotte in de prijzen met haar eerste filmrol in Battleship. Haar rolletje in de middelmatige actieprent kroonde haar tot slechtste actrice in een bijrol. Welkom in de filmindustrie RiRI.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren