Mogelijke specificaties van Kinect 2.0 uitgelekt

Microsoft lijkt de laatste dagen nogal last te hebben van lekkages. Nadat eerder deze week al Gears of War: Judgment illegaal op het net verscheen, lijken vandaag de specificaties van de nieuwe Kinect te grabbel gegooid te zijn.

In normale mensentaal komt het er bij de Kinect 2.0 op neer dat de resolutie van het toestel van 650×480 naar 1080p is gegaan. Een nieuwe infraroodsensor zorgt er dan weer voor dat de nieuwe Kinect beter functioneert in donkere ruimtes en dat meubels niet meer verplaatst hoeven te worden, omdat het toestel door solide materie kan kijken. Het gebruik van USB 3.0 moet dan weer resulteren in een snellere reactiesnelheid, 60 miliseconden vertraging ten opzichte van de huidige 90 miliseconden. Verder herkent Kinect 2.0 ook het verschil tussen een vuist en een open handpalm en kunnen tot zes spelers tegelijk aan de slag met het ding.

Of deze informatie klopt komen we pas echt te weten wanneer Microsoft zijn plannen uit de doeken doet, maar voorlopig kunnen we dit alvast in de categorie “plausibel” onderbrengen.

  1.   
    Neolite's avatar

    Heel erg vet dat men er eindelijk een high end apparaat van gaat maken. Hopelijk is dit inderdaad de Kinect versie die er gaat komen.