Obama denkt na over programmeren als verplicht schoolvak

In een live gesprek, uitgezonden via YouTube, gaf de Amerikaanse president Barack Obama antwoord op verscheidene vragen. Zo gaf de president aan dat hij wel brood ziet in het verplichten van een programmeertaal als lesstof op scholen.

Obama vertelde dat hij ooit bij een etentje plaats nam naast Mark Zuckerberg, oprichter van Facebook. Zuckerberg vertelde dat hij zichzelf programmeren aanleerde vanwege zijn interesse in games en dat op deze wijze Facebook is ontstaan. Dit zette de president toch aardig aan het denken.

Verder geeft Obama aan dat hij van mening is dat de computer zo geïntegreerd is in onze moderne samenleving, dat het nodig is dat kinderen ook kunnen produceren (in plaats van enkel te consumeren) voor dit medium. Games kunnen hier wel bij aandragen, aldus de president. Kijk het gehele gesprek hieronder:

  1.   
    BartjeZ's avatar

    Willem XI zal dit niet doen denk

  2.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Een stap de goede richting op… 😉

  3.   
    soldierarjan's avatar

    Ik denk dat ze het verplicht moeten stellen als je die richting in kiest en niet iedereen het laten doen meeste zullen er toch niks aanvinden of dat je het als extra erbij kan doen.

  4.   
    timishier's avatar

    Een korte cursus java of python kan geen kwaad en je kan het zien als een creatief vak net als handvaardigheid zelfs al kun je niet tekenen je kan het altijd proberen 🙂

  5.   
    3333/3333's avatar

    Wist dat Obama progressief was, maar je kunt natuurlijk ook overdrijven…