Pachter: Wii U is een fout waar Nintendo niet van kan herstellen

Vriend van de site Michael Pachter heeft weer eens een gepeperde uitspraak het wereldwijde interweb opgeslingerd. Volgens de analist is de Wii U namelijk een grote fout, waar Nintendo mogelijk niet meer van kan herstellen. Hiermee reageert Pachter op recente verkoopcijfers, waaruit is gebleken dat in het Verenigd Koninkrijk slechts 1,6 procent van alle verkopen een Wii U-game was.

Volgens Pachter is de Wii U een console die simpelweg te weinig verschilt van de Xbox 360 en PlayStation 3. De Wii was volgens hem een stuk unieker en daardoor ook succesvoller:

I think [Nintendo] misfired on the Wii U. It’s just not that different from the other two [existing] consoles, and the gameplay isn’t as unique as the Wii. They made a mistake, it’s something they probably can’t recover from.

I think they have made a costly mistake. And their handheld business can’t save them in the face of cannibalization from smartphones and tablets.

Ook in de VS blijft de nieuwste console van Nintendo moeite hebben om door te breken. In januari werden er nog geen 100.000 Wii U-consoles verkocht, terwijl er nog altijd 281.000 Xbox 360-consoles aan de man werden gebracht.

Denk jij dat de Wii U ook een misser is van Nintendo? Of heeft de console nog wel een succesvolle toekomst in het vooruitzicht?

  1.   
    Goldcobra's avatar

    Ze hadden er zoveel meer mee gekund…

  2.   
    Hercules's avatar

    heb het al eerder gezegd maar ze hadden hier 7 jaar eerder mee moeten komen.

  3.   
    ShadyXL's avatar

    Ik blijf bij mijn mening. Ze hadden beter een next-gen console (niet handheld) kunnen maken zoals N64 in zijn tijd was.

  4.   
    soldierarjan's avatar

    Ik denk dat ze veel hoger kwa hardware in wii u hadden moeten inzetten nu is het toch een console die nu pas met ps3 en xbox 360 mee kan, straks word de wii u aan alle kanten weer ingehaald en mensen wachten ook af wat de nieuwe playstation en xbox gaan zijn.
    Vind de wii u een leuk apparaat voor de exclusieve games en zie de wii u gamepad meer als een gimmick nu en wat ook zal blijven denk.

  5.   
    Sympharion's avatar

    Ik heb er nog vertrouwen in en Nintendo kan zich zeker herstellen. De tegenvallende verkoopcijfers van afgelopen maand is ook niet zo gek aangezien er in januari helemaal geen spellen voor zijn uitgekomen. Vanaf maart komt er alleen van Nintendo al elke maand een stroom aan Wii U games tot in 2014. Het komt zeker wel goed, de Wii U verkoopt zelfs beter dan de Xbox 360 en PS3 in dezelfde tijd deden.

  6.   
    Sympharion's avatar

    ShadyXL schreef, "Ik blijf bij mijn mening. Ze hadden beter een next-gen console (niet handheld) kunnen maken zoals N64 in zijn tijd was."

    De Wii U is een next-gen console. De Nintendo 3DS is een handheld. 😉

  7.   
    Hitman047's avatar

    Sympharion schreef, "De Wii U verkoopt zelfs beter dan de Xbox 360 en PS3 in dezelfde tijd deden."

    In de lauchperiode, ja. Maar de laatste weken zijn de verkoopcijfers ronduit dramatisch. Zelfs de PS Vita verkoopt momenteel aanzienlijk beter. 😳

  8.   
    Sympharion's avatar

    Hitman047″][quote=”Sympharion schreef, "De Wii U verkoopt zelfs beter dan de Xbox 360 en PS3 in dezelfde tijd deden."

    In de lauchperiode, ja. Maar de laatste weken zijn de verkoopcijfers ronduit dramatisch. Zelfs de PS Vita verkoopt momenteel aanzienlijk beter. 😳 [/quote]
    Daar heb ik het ook over. 😛 De reden waarom de Wii U de laatste tijd niet zo goed verkoopt is omdat er in januari en februari maar 1 of 2 spellen voor de Wii U zijn uitgekomen. Vanaf maart zal er elke maand een constante stroom zijn aan games voor de Wii U van alleen Nintendo al tot in 2014. Dus dat beloofd veel goeds. 🙂

  9.   
    Cirdan's avatar

    Wii U komt ook in een verkeerde tijd uit. Mensen wachten af wat Sony en Microsoft brengen.

  10.   
    linksquest's avatar

    Komt wel goed, wacht maar als straks een dikke HD Zelda, Star-Fox, Donkey Kong of Mario Komt, dan word het wel goed verkocht.

  11.   
    3333/3333's avatar

    Alleen de naam van de console is al fout.

    Beeld je eens in dat Microsoft hun volgende console de ‘Xbox 360+’ zou noemen.

  12.   
    cookymonster's avatar

    Net alsof andere consoles veel vernieuwing hadden ten opzichte van hun vorige generaties of dat nu zullen hebben. Neen niet dus, gewoon sterker sneller en wat nieuwigheden aan de besturing en meer en meer extra functionaliteit naast gamen. Als je dit ding bekijkt als een wii-2 dan is dit toch niet minder vernieuwend dan de concurrentie 😕

    Langs de andere kant is vernieuwing waarschijnlijk net de reden waarom mensen de wii, wii-u, 3ds, … kopen en is dat echt hun handelsmerk in tegenstelling tot ps en xbox dus misschien schuilt er dan toch wel een waarheid in.

    Volgens mij zullen de games nog steeds bepalen welke console goed verkoop en welke niet en word er over al de rest veel gepraat maar heeft het allemaal maar weinig invloed 😛

  13.   
    kasper1221's avatar

    ik vind dat nintendo toch weer iets orgineels heeft verzonnen wat niemand heeft

  14.   
    Supermario's avatar

    De specs van de wii-u zijn erg achterhaalt.Wie gaat er nu geld uitgeven aan een console met de specs van een verjaarde console.Meesten wachten op de nieuwe xbox en de nieuwe playstation

  15.   
    Rijstekorrel's avatar

    Als ze nu eens fatsoenlijke hardware erin hadden gedaan, dan hadden er sneller meer spellen van andere uitgevers er ook op gekomen.

  16.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Als ik de leiding momenteel kreeg bij Nintendo zou ik nadat Sony en Microsoft hun next gen console hebben uitgebracht een next gen Nintendo console aankondigen die niet de naam Wii heeft. Maar een totaal nieuw next gen console. Maar dan moeten wel minimaal 30 miljoen Wii U’s zijn verkocht. Een beetje winst is voldoende om een nextgen te ontwikkelen die de PS4 makkelijk zou overtreffen. 8) Ongeveer over 3 jaar vanaf nu dat Nintendo de future-gen klaar heeft…timing is belangrijk.

  17.   
    Sympharion's avatar

    Supermario schreef, "De specs van de wii-u zijn erg achterhaalt.Wie gaat er nu geld uitgeven aan een console met de specs van een verjaarde console.Meesten wachten op de nieuwe xbox en de nieuwe playstation "

    En die zullen niet achterhaald zijn? Alles is achterhaald vergeleken met PC. Als je alleen naar de console markt kijkt dan is er nog helemaal niks van bekend. Nintendo staat bekend om haar kracht, is altijd de krachtigste geweest op de afgelopen generatie na, maar dit schijnen mensen vaak te vergeten.

  18.   
    lassieman's avatar

    Supermario schreef, "De specs van de wii-u zijn erg achterhaalt.Wie gaat er nu geld uitgeven aan een console met de specs van een verjaarde console.Meesten wachten op de nieuwe xbox en de nieuwe playstation "

    Ik denk toch dat de meesten niet echt naar de ‘specs’ kijken, toch meer naar de gameplay van de games en de beschikbare games zelf.

  19.   
    tijn80's avatar

    Ik ben met Pachter eens dat de Wii U tegenvalt qua specs. Helemaal wanneer je in het oog houdt dat Sony en MS waarschijnlijk binnen het jaar met een next-gen op de markt komen. Toch denk ik dat de Wii U uiteindelijk wel winst gaat maken. Zal alleen wat langer duren dan ze gehoopt hadden.

  20.   
    Sympharion's avatar

    ”tijn80″ schreef, "Ik ben met Pachter eens dat de Wii U tegenvalt qua specs. Helemaal wanneer je in het oog houdt dat Sony en MS waarschijnlijk binnen het jaar met een next-gen op de markt komen. Toch denk ik dat de Wii U uiteindelijk wel winst gaat maken. Zal alleen wat langer duren dan ze gehoopt hadden."

    Als de geruchten kloppen dat de PS4 350 euro gaat kosten zal de PS4 ook wel meevallen qua specs. En de Wii U is krachtiger dan je denkt, er worden nu alleen bijna alleen maar ports uitgebracht. 😉

  21.   
    Smannie's avatar

    Hercules schreef, "heb het al eerder gezegd maar ze hadden hier 7 jaar eerder mee moeten komen."

    Juistem!

    Het is alleen jammer dat toen de Wii hun paradepaardje was, maar grafisch verschilt de nieuwe console bijna niet van de huidige giganten.
    Met als resultaat dat wanneer de next-gen uit komt dat men dan massaal gaat voor deze en daarmee de Wii-U in de vergetelheid zal raken.

    Als ze slim zijn dan voeren ze nu nog snel een paar prijsdalingen door waardoor ze hun doelgroep nog snel aan hun kunnen binden, anders zal het niet veel meer worden met deze console..

  22.   
    Smannie's avatar

    Voor ontwikkelaars zullen de next-gens trouwens ook interessanter zijn om games voor te ontwikkelen, gezien dat deze steeds meer op een pc gaan lijken en daardoor maar minimale aanpassingen nodig zijn om het zo op meerdere consoles uit te brengen. Kostentechnisch ook voordeliger dus..

  23.   
    Neolite's avatar

    Sympharion, je blijft de Wii U krampachtig verdedigen en daar heb je natuurlijk alle vrijheid in. Alleen ik zal even een aantal dingen aanhalen die je zelf noemt.

    Sympharion schreef, "Daar heb ik het ook over. 😛 De reden waarom de Wii U de laatste tijd niet zo goed verkoopt is omdat er in januari en februari maar 1 of 2 spellen voor de Wii U zijn uitgekomen. Vanaf maart zal er elke maand een constante stroom zijn aan games voor de Wii U van alleen Nintendo al tot in 2014. Dus dat beloofd veel goeds. :)"

    Nee, de reden waarom de Wii U niet zo goed verkoopt is simpelweg omdat alle aandacht nu al naar de nieuwe consoles van Sony en Microsoft gaat. Kijk voor de aardigheid maar is naar de hype van Sony die nu aan de gang is. Nintendo sneeuwt onder. Ze kunnen blijkbaar niet opboksen tegen het geweld van zowel Sony als Microsoft.

    Sympharion schreef, "De Wii U is een next-gen console. De Nintendo 3DS is een handheld. ;)"

    Feitelijk is het een console van de volgende generatie. Maar in werkelijkheid blijft van de Next-gen claim van Nintendo helemaal niets over. Daarnaast maak jij de vergelijking met de PC terwijl dit helemaal niet aan de orde is. De Wii U moet vergeleken worden met andere consoles en dan zie je nu al dat hij niet veel sterker is dan de Xbox360 en de Playstation 3.

  24.   
    Neolite's avatar

    Sympharion schreef, "Nintendo staat bekend om haar kracht, is altijd de krachtigste geweest op de afgelopen generatie na, maar dit schijnen mensen vaak te vergeten."

    De Wii staat anders niet bepaald bekend om haar kracht, de Wii U heeft als grootste kritiekpunt dat hij niet krachtig genoeg is. De 3DS staat in het niet vergeleken met de PSVita. Nee, Nintendo staat niet bepaald bekend om haar kracht, eerder om haar innovativiteit.

    Sympharion schreef, "Als de geruchten kloppen dat de PS4 350 euro gaat kosten zal de PS4 ook wel meevallen qua specs. En de Wii U is krachtiger dan je denkt, er worden nu alleen bijna alleen maar ports uitgebracht. ;)"

    Vindt je het gek dat ze alleen maar ports krijgen? De Wii U heeft niet de verkochte aantallen vergeleken met de Xbox360 en de Playstation 3. Daarnaast zullen de nieuwe consoles van Sony en Microsoft waarschijnlijk dusdanig veel sterker zijn dat vanuit daar ook niet geport gaat worden voor de Wii U. Die gaat tussen schip en wal vallen en de games zullen dan bijna alleen van Nintendo zelf moeten gaan komen.

  25.   
    Sympharion's avatar

    Neolite schreef, "

    ”Sympharion” schreef, "Nintendo staat bekend om haar kracht, is altijd de krachtigste geweest op de afgelopen generatie na, maar dit schijnen mensen vaak te vergeten."

    De Wii staat anders niet bepaald bekend om haar kracht, de Wii U heeft als grootste kritiekpunt dat hij niet krachtig genoeg is. De 3DS staat in het niet vergeleken met de PSVita. Nee, Nintendo staat niet bepaald bekend om haar kracht, eerder om haar innovativiteit.
    "

    Dat zeg ik juist. Nintendo is altijd de krachtigste geweest. N64 is krachtiger dan de PS1, GameCube was krachtiger dan de PS2 en Dreamcast en op sommige vlakken ook krachtiger dan de Xbox. Alleen de vorige generatie: Wii was minder krachtig dan de PS3 en Xbox 360 en Nintendo heeft daar heel veel geld mee verdiend en ze hebben voor elkaar gekregen wat niemand nog ooit was gelukt, Nintendo heeft mensen aan het gamen gekregen die nog nooit hebben gegamed. En over de 3DS heb je gelijk, maar ik heb het alleen over de consoles, niet de handhelds. De kracht van de Wii U vergeleken met de PS4 en Xbox 720 is nu nog een zinloze vergelijking aangezien nog niet bekend is wat voor hardware er in de PS4 en Xbox 720 zitten. Het zou goed kunnen dat de PS4 even krachtig als de Wii U wordt en op dit moment is de Wii U de krachtigste console die er ooit gemaakt is en op de markt is.

  26.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Het is jammer…ik vind de Wii U ook een krachtig gameconsole…Nintendo had beter moeten weten en ook meer aan de ‘hardcore’ gamer moeten denken…maar had dit ook gewoon verwacht de console is amper 3 maand uit.
    Heb nog steeds hoop op (hardcore en next gen graphics) games van Nintendo zelf die je weer een smile geven dat je toch een Wii U hebt aangeschaft. 😀 Maar wanneer komen de Japanners nou met ‘realistische’ games ipv alleen maar een ‘realistische’ autogame. 😥

  27.   
    Neolite's avatar

    Sympharion schreef, "Dat zeg ik juist. Nintendo is altijd de krachtigste geweest. N64 is krachtiger dan de PS1, GameCube was krachtiger dan de PS2 en Dreamcast en op sommige vlakken ook krachtiger dan de Xbox. Alleen de vorige generatie: Wii was minder krachtig dan de PS3 en Xbox 360 en Nintendo heeft daar heel veel geld mee verdiend en ze hebben voor elkaar gekregen wat niemand nog ooit was gelukt, Nintendo heeft mensen aan het gamen gekregen die nog nooit hebben gegamed. En over de 3DS heb je gelijk, maar ik heb het alleen over de consoles, niet de handhelds. De kracht van de Wii U vergeleken met de PS4 en Xbox 720 is nu nog een zinloze vergelijking aangezien nog niet bekend is wat voor hardware er in de PS4 en Xbox 720 zitten. Het zou goed kunnen dat de PS4 even krachtig als de Wii U wordt en op dit moment is de Wii U de krachtigste console die er ooit gemaakt is en op de markt is."

    Nee dat zeg je niet? Maar je slaat de spijker op zijn kop met wat zegt je in het eerste gedeelte. Nintendo was de krachtigste. Dit zijn ze nu absoluut niet meer. De Wii was de zwakste van zijn generatie en het zou mij niets verbazen als de Wii in heel veel huishoudens stop loopt te happen.

    De Wii U is ook niet bepaald een hele krachtige console, Nintendo heeft 6 jaar de tijd gekregen om een nieuwe console op de markt te brengen en die is amper sterker dan de Xbox360 en Playstation 3. Dan moet je niet gaan lopen roepen dat Nintendo altijd de krachtigste is geweest. Je spreekt jezelf daarin ook behoorlijk tegen.

    Het is wel heel erg naïef om niet in te zien dat de nieuwe consoles van Sony en Microsoft een stuk krachtiger zullen zijn dan de Wii U, die daarin toch wel behoorlijk tegenvalt. En de nieuwste is eigenlijk altijd de krachtigste dus over een paar maanden is dat de Playstation 4 samen met de Xbox720, een gigantische open deur die je daar intrapt.

  28.   
    toqeer's avatar

    de wii was all geen succes zal me niets verbazen als de wii u het ook niet word. als nintendo nog steeds, achter wil lopen straks met ps4 en nieuwe xbox, 🙄

  29.   
    Sympharion's avatar

    Neolite schreef, "

    ”Sympharion” schreef, "Dat zeg ik juist. Nintendo is altijd de krachtigste geweest. N64 is krachtiger dan de PS1, GameCube was krachtiger dan de PS2 en Dreamcast en op sommige vlakken ook krachtiger dan de Xbox. Alleen de vorige generatie: Wii was minder krachtig dan de PS3 en Xbox 360 en Nintendo heeft daar heel veel geld mee verdiend en ze hebben voor elkaar gekregen wat niemand nog ooit was gelukt, Nintendo heeft mensen aan het gamen gekregen die nog nooit hebben gegamed. En over de 3DS heb je gelijk, maar ik heb het alleen over de consoles, niet de handhelds. De kracht van de Wii U vergeleken met de PS4 en Xbox 720 is nu nog een zinloze vergelijking aangezien nog niet bekend is wat voor hardware er in de PS4 en Xbox 720 zitten. Het zou goed kunnen dat de PS4 even krachtig als de Wii U wordt en op dit moment is de Wii U de krachtigste console die er ooit gemaakt is en op de markt is."

    Nee dat zeg je niet? Maar je slaat de spijker op zijn kop met wat zegt je in het eerste gedeelte. Nintendo was de krachtigste. Dit zijn ze nu absoluut niet meer. De Wii was de zwakste van zijn generatie en het zou mij niets verbazen als de Wii in heel veel huishoudens stop loopt te happen.
    De Wii U is ook niet bepaald een hele krachtige console, Nintendo heeft 6 jaar de tijd gekregen om een nieuwe console op de markt te brengen en die is amper sterker dan de Xbox360 en Playstation 3. Dan moet je niet gaan lopen roepen dat Nintendo altijd de krachtigste is geweest. Je spreekt jezelf daarin ook behoorlijk tegen.
    Het is wel heel erg naïef om niet in te zien dat de nieuwe consoles van Sony en Microsoft een stuk krachtiger zullen zijn dan de Wii U, die daarin toch wel behoorlijk tegenvalt. En de nieuwste is eigenlijk altijd de krachtigste dus over een paar maanden is dat de Playstation 4 samen met de Xbox720, een gigantische open deur die je daar intrapt."

    Ik zeg toch juist dat Nintendo altijd al de krachtigste is geweest op de afgelopen generatie na, de Wii dus. Leer lezen. Daarvoor was Nintendo altijd de krachtigste. Ik zeg ook nergens dat de Wii U de krachtigste wordt komende generatie. Dat denk ik juist helemaal niet. Ik denk dat de Xbox 720 en PS4 krachtiger worden dan de Wii U, maar ik denk ook dat het verschil tussen de Wii U en PS4/Xbox720 niet zo groot zal zijn als het verschil tussen Wii en PS3/Xbox720.

    En nieuwste hoeft niet altijd krachtigste te betekenen. De Xbox 360 heeft bijvoorbeeld een krachtigere videokaart dan de PS3 en de Xbox 360 heeft ook een ‘normale’ processor en eigen RAM. De PS3 heeft dan weer een krachtigere processor als de Xbox 360 maar een gedeelde RAM en een zwakkere videokaart. Toch zien de meeste multiplatform spellen er op de Xbox 360 toch net iets mooier uit als op de PS3. Dat komt puur omdat de PS3 versies ports zijn van de Xbox 360 versies. Dit is nu ook bij de Wii U het geval. De Wii U versies zijn ports van de Xbox 360 versies. Als er nieuwe Wii U exclusives gaan uitkomen (X, Zelda etc.) of als een PS4/Xbox 720 spel geport wordt naar de Wii U zal alles er een stuk beter uitzien op de Wii U dan dat we tot nu toe hebben gezien.

  30.   
    tijn80's avatar

    toqeer schreef, "de wii was all geen succes zal me niets verbazen als de wii u het ook niet word. als nintendo nog steeds, achter wil lopen straks met ps4 en nieuwe xbox, 🙄 "

    Ligt eraan wat je als succes ziet. Ik vind mijn PS3 leuker dan mijn Wii, maar dat wil niet zeggen dat de Wii slechter verkoopt. Er zijn meer Wii’s verkocht dan PS3’s. Nintendo heeft dikke winst gemaakt op de Wii…