Nieuwe details End Game DLC van Battlefield 3 komen naar buiten

In maart verschijnt de laatste DLC voor Battlefield 3: End Game. Eerder werd al bekend dat er met deze uitbreiding onder andere de gamemodus Capture the Flag toegevoegd zal worden, maar nu zijn er nog heel wat meer details naar buiten gekomen. Zo zullen de vier nieuwe maps, volgens DICE, qua grootte vergelijkbaar zijn met Caspian Border en Operation Firestorm uit de oorspronkelijke game. De nieuwe maps zijn ontworpen met het oog op gebruik van de dirt bikes en anti air-voertuigen die met de DLC worden toegevoegd.

In Kiasar Railroad spelen een spoorweg en veel hoogteverschillen die je in je voordeel kunt gebruiken een belangrijke strategische rol. Kiasar Railroad is niet specifiek gericht op gevechten met infanterie of voertuigen. De map is uitstekend geschikt voor gebruik van de dirt bike, al zullen de verschillende jumps veelal enigszins verborgen liggen.

Nebandan Flats speelt zich af in een dor landschap. In dit open landschap zijn het uiteraard vooral de tanks en dergelijken die de dienst uitmaken. Tussen de verschillende basissen is weinig beschutting te vinden, het is dus, zeker als infanterie, zaak om je zo snel mogelijk van basis naar basis te verplaatsen.

Operation Riverside, één van de nieuwe maps, richt zich meer op infanterie dan op grootste gevechten met voertuigen. Zo zullen voertuigen veelal omwegen moeten nemen als ze naar een andere basis willen verplaatsen, terwijl soldaten te voet snellere wegen kunnen nemen. In de map is een rivier met een half gesloopte houten brug waar je, bijvoorbeeld met een dirt bike, spectaculaire sprongen vanaf kunt nemen.

Tot slot is er nog Sabalan Pipeline, deze map speelt zich af in de sneeuw en is qua actie redelijk vergelijkbaar met Operation Riverside. Bij Salaban Pipeline is het aantal wegen echter beperkt en deze zijn ook behoorlijk smal. Controle over deze wegen is essentieel in een modus als Capture the Flag en wordt vergemakkelijkt als je een basis in handen hebt die centraal in de map ligt.

In al deze maps zal je de volgende gamemodi kunnen spelen: Capture the Flag, Air Superiority, Conquest, Rush, Squad Rush, Team Deathmatch en Squad Deathmatch. Uit dit rijtje valt natuurlijk de gamemodus Air Superiority op, deze modus wordt ook met de DLC toegevoegd en kenden we al uit Battlefield 1943.

[SCREENSHOTS]

  1.   
    iforczz's avatar

    Hij ziet er super vet uit

  2.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Ziet er leuk uit. Ben ik wel weer een tijdje zoet mee. 🙄

  3.   
    Eichmann's avatar

    Jaja , einde van de maand kunnen wij premiums het al spelen :).
    Ga het zeker meteen weer spelen.
    Tot nu toe vond ik Aftermath en Back to Karkand t leukst.

  4.   
    D_Dog's avatar

    Kan niet wachten tot ik met mijn reet op die dirt bike zit. Wat lijkt me dat een leuke toevoeging. Ook de aloude Capture de Flag mode lijkt me een leuke toevoeging.

  5.   
    Coldkiller_NL's avatar

    Ik heb echt veel zin in end game!

  6.   
    marklin989's avatar

    geil