Screenshots van mogelijke Gears of War-RTS gelekt

Dikke kans dat er momenteel druk wordt gewerkt aan een RTS-game binnen het Gears of War-universum. Niets is bevestigd, maar website VGLeaks heeft een aantal screenshots weten te bemachtigen. Zij beweren dat de sceenshots afkomstig zijn van het project Gears of War: Tactics.

De plaatjes zijn afkomstig van een alfaversie en zijn daarnaast ook erg wazig. De website beweert dat Epic Games de ontwikkelaar is. Oorspronkelijk zou het in de ontwikkeling voor de Xbox 360 en Kinect zijn, maar het project blijkt inmiddels verschoven naar de nieuwe, nog onaangekondigde Xbox. Daar zit het nieuwe Kinect – volgens de berichten – bij ingebouwd, waardoor alle geruchten wel goed op elkaar afstemmen.

Ondanks dat de screenshots erg wazig zijn, lijkt het ons meer een spel voor Windows 8 en Windows Phone 8 te worden. De besturing ziet er dan ook uit alsof het eeder voor het aanraakscherm is ontwikkeld dan voor de besturingsmogelijkheden van Kinect. Ook zou een titel als Gears of War het Xbox-platform op Windows een goede boost kunnen geven, iets dat ze momenteel goed kunnen gebruiken.

Een eerder, bevestigd project voor Kinect was Gears of War: Exile, dat in april werd geannuleerd. Op de geruchten van Gears of War: Tactics hebben zowel Epic Games als Microsoft niet gereageerd, ondanks dat het Britse Official Xbox Magazine al wel om commentaar heeft gevraagd. We houden jullie op de hoogte.Voor meer plaatjes: zie VGLeaks.

 1.   
  SN0WIE's avatar

  Gears of war moet nooit een RTS worden! Dit is gewoon uitmelken van de serie…

 2.   
  GsA_Dragonheart's avatar

  dan liever een UI zoals bij halo wars. een makkelijk en een goed uitgewerkt systeem

 3.   
  Hercules's avatar

  nee rts niet doen