Demo’s zijn slecht voor de verkoop

Het uitbrengen van een demo kan de uiteindelijke verkoop van een game halveren. Althans als wij Jesse Schell, CEO van Schell Games, moeten geloven. Terwijl veel ontwikkelaars geld steken in een demoversie, om zo uiteindelijk meer mensen over te halen de game aan te schaffen, heeft dit vaak een averechts effect. Schell laat weten:

You mean we spent all this money making a demo and getting it out there, and it cut our sales in half? Yes, that’s exactly what happened to you.
Volgens Schell verkopen games waarbij de verkoop gebaseerd is op verwachtingen beter dan wanneer spelers de game al hebben getest. Hebben jullie wel eens vanwege een demo besloten om een game toch maar niet in huis te halen?

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ja heb ik zeker wel gedaan sommige spellen wil ik gewoon eerst spelen voor ik ze koop, dan zit ik zo te twijfelen dat ik hem liever niet koop voor hem geprobeerd te hebben

  2.   
    )GN(-Erik's avatar

    Demo’s zijn er ook voor om al vast de gameplay weer te geven van het spel. En met die demo kan je dus kijken of de gameplay lekker bestuurt en of de gehele sfeer ingame goed is.

    Aan alleen een trailer kan je niet zien of de gameplay goed is 😉

  3.   
    dmb97's avatar

    Als je een kut game maakt en je brengt daar een demo van uit dan weten de mensen meteen dat het een kloot game is en zullen ze hem nooit kopen een goeie game kan een demo alleen maar goede pr opleveren de tijden zijn veranderd vroeger kochten de mensen nog wel een game met een gave hoes maar nu niet meer.

  4.   
    -B9D7L-'s avatar

    Er zijn genoeg game’s waarvan ik van plan was ze niet te kopen, maar uiteindelijk toch wel heb gedaan door de demo’s.

  5.   
    spacebuster1972's avatar

    Een goede game heeft geen demo nodig om te verkopen. Toch willen gamers graag weten of een game echt de 60 euro waard zijn die ze kosten. Helaas is het zo op de game markt dat er veel middelmatige games zijn en dat een middelmatige game ook geen geweldige demo kan afleveren. Voor deze games geld middelmatige game/demo geen aanschaf door gamer of wachten op de budgetbak.

  6.   
    PaNNa's avatar

    Natuurlijk heb ik al een game niet in huis gehaald vanwege een demo die ik getest heb. Als het je tegenvalt moet je hem toch niet kopen..

  7.   
    Jarek's avatar

    Ik koop zelfs soms games waar een demo van is zonder dat ik die ook speel.

    Ik wil altijd compleet verrast worden en niet met de demo al levels spelen.

  8.   
    ronineter's avatar

    Ik vind dit een pure onzin uitspraak. Dit kan zo achter de uitspraken van tweede hands games blokkeren gezet worde. Gewoon weer de reguliere paranoia van de game verkopers.

  9.   
    nanathan's avatar

    ik heb zeker al een game aangeschaft na de demo te proberen. Al moet ik zeggen dat de demo vaak niet helemaal de gameplay weergeeft.

    Demos kunnen inderdaad de verkoop tegengaan.
    Maar dat wil enkel zeggen dat je game kwalitatief niet goed genoeg is en overschat.
    Hoge verwachtingen verkopen inderdaad beter maar de teleurstelling is dan ook vaak vele malen groter en dan voel je je natuurlijk bedrogen.

    Ik ben voor innovatie en niet voor uitmelking.
    Kwaliteit boven kwantiteit.

  10.   
    I_Eat_Noobsz's avatar

    ”-B9D7L-“ schreef, "Er zijn genoeg game’s waarvan ik van plan was ze niet te kopen, maar uiteindelijk toch wel heb gedaan door de demo’s."

    Maar er zijn meer demo’s uitgebracht waar verlies op gedraait is dan andersom. Dus die man heeft in mijn ogen 100% gelijk. Vaak als je al zeker bent om een game te kopen dan doet het er niet eens toe of er een beta of demo versie komt. Ik download dan ook vaak demo’s van games waarvan ik toch al weet, die ga ik kopen:P

  11.   
    Nexistence's avatar

    Het is eigenlijk 50/50,, sommige weten niet eens hoe het hele spel inelkaar zit en downloaden maar een demo om een idee te krijgen hoe het spel werkt en waar het eigenlijk over gaat, en schaffen het spel aan als het wat is, alleen door de demo ervan te spelen.

    Maar sommige die al op een game wachten en dan toch teleurgesteld raken door de demo te spelen, wordt de game natuurlijk niet aangeschaft.

    Dus het heeft eigenlijk net zoveel zijn voordelen als zijn nadelen.