Ubisoft ziet geen reden voor prijsverlaging PlayStation Vita

De PlayStation Vita is vooralsnog niet zo succesvol als gehoopt en dat is volgens velen te wijten aan het hoge prijskaartje. Toch weigert Sony om de prijs van hun nieuwste handheld te verlagen en zojuist maakte Ubisoft bekend dat zij die keuze verstandig vindt.

Ubisoft-directeur Yves Guillemot vertelde zijn investeerders dat de Vita-game Assassin’s Creed III: Liberation inmiddels al bijna 600.000 keer verkocht is. Volgens hem is ongeveer een kwart van de winst die de game heeft gemaakt, te danken aan digitale verkoop via de PlayStation Store.

Een woordvoerder van Ubisoft voegde daar later aan toe dat het Franse bedrijf momenteel geen reden ziet om de prijs van de PlayStation Vita te verlagen:

We wouldn’t discount PS Vita – if you have the right product at the right quality – it could work.
Ubisoft deed op financieel gebied goede zaken tijdens het laatste kwartaal van 2012 en daarom zullen zij hun huidige strategie voortzetten: belangrijke games al vroeg uitbrengen op nieuwe systemen. Daarmee heeft het bedrijf bevestigd dat zij launchgames paraat zullen hebben voor de PlayStation 4 en Xbox 720. Welke dit zijn, zullen we hopelijk spoedig te weten komen.

  1.   
    LightFasher's avatar

    Ik hoop dat Ubisoft (en ook andere uitgevers) hun games zowel uitgeven op de huidige generatie games als de nieuwe generatie wanneer deze er is. Ik schaf pas een nieuwe PS of XBOX aan wanneer er geen kinderziektes meer in zitten.

  2.   
    soldierarjan's avatar

    Ik zie zelf ook geen prijsverlaging nodig is er moeten alleen meer toffe titels voor de vita uitkomen.

  3.   
    Rijstekorrel's avatar

    LightFasher schreef, "Ik hoop dat Ubisoft (en ook andere uitgevers) hun games zowel uitgeven op de huidige generatie games als de nieuwe generatie wanneer deze er is. Ik schaf pas een nieuwe PS of XBOX aan wanneer er geen kinderziektes meer in zitten."

    Consoles kinderziektjes heb je niet echt op me ps3 nooit ergens last van gehad heb hem al 5 jaar, en me ps vita ook nooit ergens last van gehad wat niet goed deed.
    Xbox trouwens zelfde nooit last gehad van kinder ziekte en op de 360 ook niet en wii.