The Witcher 3: Wild Hunt officieel aangekondigd; release in 2014

Ontwikkelaar CD Projekt Red (CDPR) heeft vandaag The Witcher 3: Wild Hunt officieel aangekondigd. De game zal in 2014 verschijnen voor de PC en alle ‘high-end platformen’. We vermoedden al dat de RPG een next-gen game zou worden, maar zal hij voor zowel de Xbox 720 als Playstation 4 verschijnen?

Het grootste verschil met voorgaande delen is dat de wereld nu volledig open en begaanbaar is. Je zit niet meer vast aan chapters en je kunt gaan en staan waar je wilt, wanneer je maar wilt. De grootte van de wereld is maar liefst twintig procent groter als die van Skyrim. Het zal je ongeveer dertig tot veertig minuten kosten om de hele map te doorkruisen. CDPR wist ons te vertellen dat de nieuwe RedEngine 3 zal zorgen voor het continu streamen van de gehele wereld, zonder laadtijden. Of dit ook voor binnenruimten geldt, is nog niet bekend.

Uit te titel, Wild Hunt, valt te refereren naar het nieuwe, zogenaamde ‘Monster Hunt Mechanic’. Dit houdt in dat men op zoek moet naar informatie over verschillende monsters, om hun zwakke punten te ontdekken. Dit kun je doen door bijvoorbeeld boeken te lezen of mensen te praten uit verschillende dorpen en steden. Deze informatie zal je leren welke potion’s het beste te gebruiken zijn tegen het bepaalde monster, op welk tijdstip van de dag je moet gaan zoeken en op welke manier je het beste kunt aanvallen. Zo zal je leren een giftige aanval van een vampier te vermijden door de klieren waar het gif doorheen stroomt te raken met welk wapen dan ook, of zijn twee (!) harten te doorklieven.

De ‘skill-trees’ van je melee, magic en potion vaardigheden zijn ook verder uitgebreid. Zo zijn ‘secondary spells’ toegevoegd aan de game, die je bijvoorbeeld een spreuk in 360 graden afvuurt. Ook een nieuw pad van de ‘skill-tree’ werd genoemd, waar je mogelijk zou kunnen muteren naar andere gedaanten. Hier is verder niks over bekend. Het craften van potion’s geeft je de mogelijkheid Geralt zo sterk mogelijk te maken en zijn dus een prioriteit om mee te werken. Verder werd onthuld dat de schedels en resten van vijanden toe te voegen zijn aan je bepantsering. Wapens en wapenrusting zijn overigens in overvloed te vinden in de grote wereld.

In het verhaal neemt Geralt het op tegen het kwaad, dat ook zijn aartsvijand blijkt te zijn. Waar je in vorige delen vocht voor verschillende partijen, neem je in deel drie het heft in eigen hand en neem je het op voor je vrienden en geliefden. Net als in Skyrim zullen er verschillende soorten quests zijn. Zo zul je het simpele ‘vind en breng terug’ principe vaak zien. Verder zijn er natuurlijk kleinere side-quests en de grote main quest.

Veel informatie is er nog niet te vinden over The Witcher 3: Wild Hunt. Hieronder vind je een video van Game-informer waar de ontwikkelaar ons wat vertelt over de game, bijgestaan door het eerste vrijgegeven artwork van The Witcher 3.

  1.   
    Hitman047's avatar

    Om 19:00 uur (NL-tijd) verschijnt er een trailer. Ik ben heel erg benieuwd. 😉

  2.   
    Danielle.k's avatar

    Bedankt voor de update van de trailer, deel 2 was vet deel 3 kan dus alleen maar vetter worden 😀

  3.   
    Hitman047's avatar

    Er staat inmiddels een Teaser online. Showt niets, maar jongens, die muziek! De originele muziek uit het eerste deel is terug! 8)

    EDIT: Uit het persbericht bij de officiële aankondiging.

    Badowski continued, “People may ask if this is really going to be the last Witcher game. Yes, it is. Why? Because we believe that we should end the series on a high note. Technology has progressed to where we can finally tell the story the way we want, with the visuals we want, in the world we imagined. This will be the ultimate fantasy RPG experience, and while we’re hardly out of stories to tell, we believe it’s time for us to look to new worlds and new horizons to keep pushing the boundaries of what we can create.”

    Ik wou beelden van de game zien. Niet horen dat dit het laatste deel zal zijn.

    Het is dat er een groot artikel over The Witcher 3 in de nieuwe GameInformer staat, met informatie die ik wél wil weten, maar voor de rest heeft dit mijn dag aardig verpest. 😥