Capcom toont prima derde kwartaalcijfers

Het lijkt Capcom de laatste tijd redelijk voor de wind te gaan. Na goede halfjaarcijfers vertonen de derde kwartaalcijfers van de multinational een voortzetting van de positieve trend.

In de vanmorgen gepubliceerde derde kwartaalcijfers is een omzet van 575 miljoen euro over de periode van april tot en met december 2012 waar te nemen. Dit is een stijging van 44 procent ten opzichte van 2011. Dit leidde tot een winst van bijna 78 miljoen euro.

Op het gebied van software wordt Resident Evil 6 door Capcom uitgelicht als zijnde een mislukking. Ondanks dit gegeven heeft de game het met 4,8 miljoen verscheepte exemplaren toch allerminst slecht gedaan. Daarnaast presteerden Dragon’s Dogma en Monster Hunter 3: Ultimate boven verwachting goed.

De afdeling ‘Digitale content’ die zich bezigt met pc-, digitale console- en mobiele releases deed het met een totaalomzet van bijna 283 miljoen euro uitstekend. Dit is een stijging van maar liefst 39,2 procent ten opzichte van 2011. De mobiele edities van Street Fighter, Smurf’s Village en Capcom’s groeiende aanwezigheid op Steam hebben allen een aandeel in dit succes.

De enige dissonant is wederom de arcade-afdeling die met bijna 70 miljoen euro een omzetdaling van 6,9 procent ten opzichte van 2011 laat zien.

  1.   
    soldierarjan's avatar

    Eindelijk weer eens een keer goed nieuws dat met een ontwikkelaar wat beter gaat.

  2.   
    H4RDSTYLE's avatar

    Zo jammer dat ze de RE serie zo hebben verkloot.. 😥

  3.   
    HashtagMcSwag's avatar

    Wow ontwikkelaars die winst maken? Lng geleden 😉