Microsoft-studio in Vancouver werkt aan vier nieuwe IP’s

Volgens de LinkedIn-pagina van product manager Jonathan Browne, werkzaam bij Black Tusk Studio, werkt de ontwikkelaar van Microsoft aan vier nieuwe, onaangekondigde IP’s. Dat is lichtelijk opvallend te noemen, want eerder werd er op de website van de studio gemeld dat het bezig is aan ‘de nieuwe Halo’. Dat kan niet meer dan een monsterproductie worden en of er dan nog wel ruimte is voor nog vier nieuwe IP’s (het is onduidelijk of men Halo telt als een nieuwe IP), lijkt ons nog maar zeer de vraag.

In de begindagen van december vorig jaar hernoemde Microsoft zijn studio in Vancouver naar Black Tusk Studio. Noodzakelijk, zo bleek, want tegelijkertijd kondigde de ontwikkelaar op zijn website aan dat het werkte aan ‘de nieuwe Halo voor de volgende generatie Xbox’. Ofwel: een nieuwe IP die zich kan meten met de legendarische Xbox-serie en dat schept natuurlijk direct verwachtingen. Dat de studio volgens het LinkedIn-profiel van Browne nog eens werkt aan nog drie games, roept toch vragen op. Moet de focus niet honderd procent liggen op die game met het kaliber van Halo?

I am currently a strategic Senior Product Manager/Product Planner within the Microsoft 1st Party Publishing group. I have been the primary product manager on four unannounced new IP and have been a key contributor to bringing these IP from the very early concept phase through green light to production.
Meer dan bovenstaande beschrijving op Browne zijn profiel over de andere nieuwe games is niet bekend. Het lijkt er wel op dat de games uitkomen voor de volgende generatie Xbox, want Sten Huebler, werkzaam bij Black Tusk Studio en voormalig lead designer van Crysis 2, bevestigde dat de game – die zich kan meten met Halo – zal verschijnen voor de volgende generatie Xbox. En een ontwikkelaar met de naam Black Tusk onder de vleugels van Microsoft, kan ook eigenlijk niets minder dan met een aantal hele vette games komen. Wij zijn in ieder geval benieuwd.

  1.   
    Danielle.k's avatar

    Ik heb alle vertrouwen in MS, ik denk niet dat ze met slechte games komen voor de volgende generatie.

  2.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Microsoft heeft veel van de mogelijkheden en games van de 360 geleerd. Ik heb er de volste vertrouwen in dat nieuwe meesterwerken zullen volgen 🙂

  3.   
    Neolite's avatar

    Als ik zie hoe veel personeel men momenteel wel niet aanneemt om er een gigantische studio van te maken dan weet ik genoeg. Ze werken minstens aan een AAA titel.