Sandbox-modus SimCity ook te spelen zonder rampen

Avonturen in SimCity kunnen behoorlijk stresvol zijn. Zeker als je lieve bevolking bedreigd wordt door vallend puin uit de ruimte, verwoestende tornado’s, aardbevingen, overstromingen en andere doemscenario’s die je stad het vuur aan de schenen leggen. Gamers die liever iets relaxter achter hun pc willen zitten, komen met de sandbox-modus volledig aan hun trekken.

Ontwikkelaar Maxis heeft namelijk uitgelegd dat je in de sandbox-modus met een simpele druk op de knop bepaalde rampen kunt uitschakelen. Ideaal dus om wat rustiger aan je ultieme stad te bouwen, maar wees je ervan bewust dat je dan geen in-game achievements kunt behalen. Zonder de diverse dreigingen is de game immers wat eenvoudiger vol te houden. Volgens gameplay scripter Guillaume Pierre is het daarentegen wel een ideale mogelijkheid voor spelers om te begrijpen hoe SimCity in elkaar steekt.

En eveneens goed nieuws: de sandbox-modus kan je ook met enkele maten in co-op spelen. De vraag is dan nog of je met of zonder rampen wilt spelen, voor zover dit überhaupt een vraag is voor de echte SimCity-fans.

  1.   
    NoFearz's avatar

    Het kan ook niet anders 🙂

  2.   
    squidgyboy's avatar

    rampen vind ik altijd weer een leuke uitdaging, als ze maar niet te vaak gebeuren. 8)

  3.   
    soldierarjan's avatar

    Ik speelde vroeger ook bijna altijd zonder rampen ben wel blij dat nu weer kan maar messchien laat nu wel keer aan staan.

  4.   
    svenysven's avatar

    Ik haat die rampen

  5.   
    Eichmann's avatar

    Ik ben al zo slecht in die game maar het blijft leuk , maar toch hinderen rampen mij toch nog wel net even teveel :p. dus is dit wel lekker.