Maker van Kirby en Super Smash Bros. heeft een muisarm

Masahiro Sakurai, de maker van Kirby en Super Smash Bros., lijdt aan repetitive strain injury, ofwel RSI, aan met name zijn rechterhand. Dit wist de designer bekend te maken in zijn meest recente column voor het Japanse gamesblad Famitsu. In de volksmond wordt RSI in een hand ook wel een muisarm genoemd. Het gebruik van een muis, keyboard of gamepad verergen de pijn juist, waardoor Sakurai momenteel gebruikmaakt van een trackball en vooral verbaal communiceert.


Het is een wonder dat we soortgelijke berichten niet vaker tegenkomen in de game-industrie, want de muisarm is wel echt een gamerziekte. In 2001 werd in de media bijvoorbeeld het begrip “Game Boy-duim” geïntroduceerd voor personen die te veel gebruikmaakten van hun handheld. Hierdoor zouden ze te kampen krijgen met de gevolgen van RSI.

Momenteel is Masahiro Sakurai bezig met het vierde deel binnen de Super Smash Bros.-reeks, die op de 3DS en Wii U zou moeten verschijnen. De game wordt ontwikkeld in samenwerking met Namco Bandai en zal komende E3 in speelbare vorm worden gepresenteerd.

  1.   
    )GN(-Erik's avatar

    Mijn tips: Speel niet te lang achter elkaar en neem genoeg pauzes tussendoor. Daarnaast is het verstandig om gelijk te stoppen met spelen als je handen/armen alsnog een beetje lam beginnen te voelen. 😉

  2.   
    firehopper211's avatar

    Das wel even schrikken! 😮 Is het wel te herstellen z’on muisarm?

    Veel sterkte met Smash Bros verder! 😉

  3.   
    RenevdGijp's avatar

    ”firehopper211″ schreef, "Das wel even schrikken! 😮 Is het wel te herstellen z’on muisarm?
    Veel sterkte met Smash Bros verder! 😉 "

    Inderdaad, veel sterkte!

  4.   
    soldierarjan's avatar

    ”firehopper211″ schreef, "Das wel even schrikken! 😮 Is het wel te herstellen z’on muisarm?
    Veel sterkte met Smash Bros verder! 😉 "

    Rsi is altijd blijvende schade heb ik geleerd met me opleiding dus denk dat hier ook voor is.