Nieuwe studio Crytek levert onderdak voor medewerkers van Vigil

In een industrie die te kampen heeft met heel wat economische problemen lijkt Crytek een prettige uitzondering te zijn. Na eerder deze maand een studio geopend te hebben in Turkije, maakte directeur Cevat Yerli nu ook bekend een eerste studio te openen in de Verenigde Staten. Wat frappant is aan deze in Austin Texas gesitueerde nieuwe studio, is dat de CEO van Crytek USA David Adams geworden is. Deze man staat vooral bekend als één van de oprichters van het inmiddels opgeheven Vigil Games.

Bronnen melden dat een groot deel van het team van vijfendertig werknemers bestaat uit voormalige werknemers van Vigil. Woordvoerder Jens Schafer meld dat Crytek niet zozeer Vigil heeft gered, maar dat de nieuwe studio eerder een nieuwe start is voor de mensen die voorheen aan Darksiders gewerkt hebben. De studio zal zich vooral met online games bezig gaan houden.

  1.   
    lassieman's avatar

    Maakt mij niet zoveel uit wie daar werken, als ze maar goede games maken 😉

  2.   
    soldierarjan's avatar

    Is mooi voor de mensen die zo nu weer aan het werk kunnen.
    Al hoop ik dat de darksiders serie nog een mooi thuis zal vinden en vervolg krijgt.

  3.   
    cookymonster's avatar

    ondanks het feit dat ik enorm hoop op een vervolg op darksiders vind ik dit vooral zeer leuk nieuws omdat al deze mensen en hun families nu dan toch uit de nood geholpen zijn 🙂