Ubisoft nieuwe eigenaar van THQ Montréal en game Assassin’s Creed-bedenker

Ubisoft heeft tegenover de media bevestigd dat zij THQ Montréal hebben overgenomen voor 2,5 miljoen dollar. Daardoor hebben ze tevens het nieuwe, mysterieuze project van Patrice Désilets in handen gekregen.

Patrice Désilets is de geestelijk vader van de immens succesvolle Assassin’s Creed-franchise en dat maakte het des te schokkender dat hij in 2010 besloot om Ubisoft te verlaten en te starten bij THQ. Ironisch genoeg eindigt hij nu, nog geen tweeënhalf jaar later, weer bij zijn oude werkgever.

Toch kan dit verhaal nog een staartje krijgen: mocht Désilets weigeren om voortaan te werken voor Ubisoft, dan is dat zijn goed recht. In dat geval zal hij echter wel moeten stoppen met de productie van zijn nieuwe game.

Yannis Mallat, de president van Ubisoft Montréal, regeerde enthousiast op de overname:

The acquisition adds experienced developers to our internal creative teams at a key moment in the cycle of the video game industry.
Momenteel is er nog niets bekend over het nieuwe project van Désilets, dat de werktitel 1666 met zich meedraagt. Wanneer we de eerste informatie kunnen verwachten wil Ubisoft nog niet zeggen.

 1.   
  Eichmann's avatar

  Zeker spannend voor de AC liefhebbers.
  Ik hoop gewoon dat hij door blijft gaan met zn nieuwe game project van AC onder Ubisoft.

 2.   
  LightFasher's avatar

  Ik ben benieuwd. Ik denk dat Ubisoft niet heel lang gaat wachten met een aankondiging van die game.