Gerucht: Microsoft gaat Dell overnemen voor 1 tot 3 miljard dollar

Volgens de grote Amerikaanse beurswebsite CNBC is Microsoft in gesprek met computerfabrikant Dell. Het bedrijf van Bill Gates zou interesse hebben om Dell voor 1 tot 3 miljard dollar over te nemen.

Dell is één van ’s werelds grootste producenten van pc’s, laptops en tablets. Alle apparaten van Dell worden geleverd met Windows en dat betekent dat Microsoft jaarlijks veel geld verdient aan deze elektronicaproducent.

Het bod op de aandelen van Dell is niet geheel onlogisch, aangezien Microsoft recentelijk actief geworden is op het gebied van hardware. De eerste Surface-tablets liggen al in de winkels en het is goed mogelijk dat Microsoft met Dell ook de markt van pc’s en laptops wil gaan betreden.

Dell is tevens in het bezit Alienware, een bedrijf dat hardware speciaal voor gamers produceert. Het gaat hier niet alleen om krachtige desktops en laptops, maar ook om headsets, muizen en toetsenborden.

Microsoft heeft nog geen officiële reactie gegeven op de geruchten.

  1.   
    Neolite's avatar

    Het originele bericht wordt hierboven even lekker overdreven. Microsoft heeft ten eerste lang niet genoeg aan 1 to 3 miljard dollar. Daarnaast gaat het puur en alleen om een mogelijk inkoop in de aandelen van Dell samen met andere investeerders.

    Microsoft heeft er alle belang bij om dit te doen, om de concurrentie tussen de verschillende pc bouwers op pijl te houden. Ze verdienen immers grof geld aan de royalty’s die betaald moeten worden voor de OEM versie van Windows.

  2.   
    fabiankok's avatar

    ‘Dell is tevens in het bezit Alienware’ <- in het bezit van 😛 Vraag me wel af wat MS de hardware-markt zou brengen o.o interessant denkvoer

  3.   
    Rijstekorrel's avatar

    fabiankok schreef, "’Dell is tevens in het bezit Alienware’ <- in het bezit van 😛 Vraag me wel af wat MS de hardware-markt zou brengen o.o interessant denkvoer"

    Ze hebben toch onder andere surface tablet, deze zou dell dan kunnen maken bijv.

  4.   
    Neolite's avatar

    In het geval een samenwerking tot stand zou komen, dit is al vergevorderde speculatie en staat nog in het niet bij wat in het nieuwsbericht beweert wordt. Dan kan Dell inderdaad haar expertise gebruiken om Microsoft te helpen om een beter product op de markt te brengen.

  5.   
    tijn80's avatar

    1 tot 3 miljard is wel een erg grote marge. Vraag me af wat er van waar is… Als het gebeurd, hoop ik dat het de gebruikerservaring op een Dell verbeterd. (heb er gisteren 1 besteld… :oops:)

  6.   
    matdriks's avatar

    Als dit zo is. Dan zal alienware niet steambox branded worden, zoals er geruchten waren.

  7.   
    Goldcobra's avatar

    1 tot 3 miljard?? Das nogal een groot verschil