Indie-ontwikkelaar start inzamelingsactie om THQ’s Homeworld te kopen

Afgelopen woensdag kon je al op GamersNET lezen dat verschillende onderdelen van THQ zijn geveild. Zo zijn de belangrijkste franchises verkocht aan andere uitgevers, waardoor onder andere Saint’s Row, Homefront, South Park en Company of Heroes veilig zijn. Toch is Homeworld, een RTS-franchise die zich afspeelt in de ruimte, nog niet verkocht.

Daarom heeft TeamPixel, een kleine indie-ontwikkelaar die in het verleden enkele browserapplicaties creëerde, een inzamelingsactie opgezet. Via de website Indiegogo hopen ze 50.000 dollar in te zamelen, om daarmee de rechten voor Homeworld op te kopen en een derde deel te kunnen produceren. Robert Santos, hoofdontwikkelaar bij TeamPixel, vertelt:

The THQ bankruptcy has given all of us a massive opportunity to put Homeworld back in the hands of gamers.
TeamPixel geeft eerlijk toe dat ze weinig ervaring hebben met het creëren van videogames, maar ze staan te popelen om deze industrie te betreden:
For over eight years we have specialised in web design, web development, desktop software, and mobile applications. Yes, this means we are relatively new to the gaming industry (we actually have made games on commission for local companies), but entering the video game industry for ourselves was always a goal for the company. All of our work in other interactive mediums has been preparation for this.
TeamPixel heeft al enkele investeerders gevonden en de ontwikkelaars hebben zelf ook geld ingelegd, maar ze hebben toch nog minstens 50.000 dollar nodig om de game te produceren voor de mobiele apparaten. Brengen gamers via Indiegogo 100.000 dollar bijeen, dan zal de ontwikkelaar Homeworld, Homeworld: Cataclysm en Homeworld 2 gratis op GoG en Steam uitbrengen. Bij een bedrag van 250.000 dollar zal Homeworld Classic de eerste maand na de release gratis zijn en wanneer er een half miljoen bijeen wordt gebracht, zullen Homeworld 2 en Cataclysm naar iOS gebracht worden. Weet TeamPixel het astronomische bedrag van 750.000 dollar in te zamelen, dan krijgen alle donateurs Homeworld 3 gratis.

Op het moment van schrijven is er pas 2745 dollar bijeen gebracht, maar TeamPixel heeft nog 15 dagen de tijd om dat bedrag op te krikken. De ontwikkelaar heeft onderstaande video gemaakt om ons een idee te geven van hoe Homeworld zou functioneren op een iOS-apparaat. Enthousiast geworden? Dan kun je doneren via Indiegogo.

 1.   
  soldierarjan's avatar

  Wel een leuke actie alleen ik heb nog nooit gehoord van deze titel.

 2.   
  Denniscan's avatar

  soldierarjan schreef, "Wel een leuke actie alleen ik heb nog nooit gehoord van deze titel."

  volgens mij is de spel toch wel best bekent volgens mij

 3.   
  Fabianb's avatar

  Ik las eerst verkeerd, dacht dat er Homefront stond. Snapte er eerst ook al niks van. 😳

 4.   
  Mr Sonic's avatar

  Ik hoop dat het lukt.