Eerste foto van WikiLeaks-film met Benedict Cumberbatch

Julian Assange zit al maanden opgesloten in de ruimtes van de Ecuadoriaanse ambassade in Londen, omdat hij weigert ingerekend te worden door Zweden op verdenking van een verkrachting. Buiten een paar publieke optredens na, is de aandacht rondom de oprichter van Wikileaks de afgelopen maanden langzaam afgenomen. Dat was echter wel anders toen WikiLeaks elke krantenkop domineerde in 2010.

Het ontluisterende WikiLeaks bracht honderdduizenden ‘geheime’ documenten naar buiten, waardoor verontrustende zaken naar buiten kwamen. Oorlogsmisdaden, diplomatieke rariteiten en nog veel meer. In The Fifth Estate wordt het succes van WikiLeaks verfilmd. Met Benedict Cumberbatch in de rol van Assange, zal de film ons opnieuw onderdompelen in de gebeurtenissen van 2,5 jaar geleden, en het proces dat daaraan vooraf ging.

De productie van de film is inmiddels gestart, en heeft ons een eerste kijkje gegeven met de onderstaande afbeelding.

Hier nog niet te zien, maar wel aanwezig in de film, is niemand minder dan Carice van Houten. De Nederlandse actrice zal ook een rol in The Fifth Estate invullen, als de IJslandse parlementariër en kompaan van Assange, Birgitta Jonsdottir.

Is jouw interesse gewekt over deze film, of kan je een film over Assange missen als kiespijn?

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren