Opbrengsten veiling THQ lijken bekend; SEGA betaalt 26 miljoen voor Relic

Zojuist hebben we jullie het trieste nieuws moeten brengen dat verschillende onderdelen van THQ zijn geveild. Op het Twitter-account van een investeringsmaatschappij lijken betrouwbare bedragen voor de verschillende onderdelen voorbij te komen. Zo is Company of Heroes-ontwikkelaar Relic Entertainment voor maar liefst 26 miljoen dollar gekocht door het ooit noodlijdende SEGA. Uitgever Koch Media heeft Volition, ontwikkelaar van Saints Row, aangeschaft voor 22,3 miljoen dollar.

Hierna worden de betaalde bedragen een stuk lager. Take Two heeft 11 miljoen dollar op tafel gelegd voor Evolve. Het eerdergenoemde Koch Media heeft nogmaals in de buidel getast en 5,8 miljoen betaald voor de Metro-franchise. Ook Ubisoft heeft twee onderdelen van THQ gekocht, de Franse uitgever betaald 3,2 miljoen voor South Park en nog eens 2,5 miljoen voor THQ Montréal. Tot slot heeft Crytek 500.000 dollar uitgegeven om de rechten op Homefront te kopen. Volgens THQ zijn er helemaal geen biedingen geweest op Darksiders-ontwikkelaar Vigil Games. De veiling zou in totaal circa 100 miljoen dollar opgeleverd hebben.

 1.   
  firehopper211's avatar

  Super triest dat niemand de Darksiders franchise rechten heeft kunnen opkopen. 🙁

 2.   
  Leon 2.0's avatar

  Het gerucht gaat dat Take Two de rechten op de Darksiders-franchise heeft gekocht, maar niet de ontwikkelaar van de games, Vigil. Heel triest dus voor die studio, zeker als er straks een andere ontwikkelaar Darksiders 3 gaat maken.

 3.   
  cookymonster's avatar

  ”Leon 2.0″ schreef, "Het gerucht gaat dat Take Two de rechten op de Darksiders-franchise heeft gekocht, maar niet de ontwikkelaar van de games, Vigil. Heel triest dus voor die studio, zeker als er straks een andere ontwikkelaar Darksiders 3 gaat maken."

  inderdaad zeer triest 🙁 maar het zou beter zijn dan het volledige vergaan van de franchise

  ik snap eigenlijk niet goed waarom je wel de rechten zou overkopen maar niet de ontwikkelaar? toch zeker niet in dit geval …

 4.   
  Leon 2.0's avatar

  Mocht het gerucht de waarheid blijken, zal Take Two blijkbaar al een eigen studio op het oog hebben voor een vervolg van Darksiders. Een andere reden zou ik ook niet kunnen bedenken.

 5.   
  Neolite's avatar

  Gezien de verkopen ook helemaal niet zo raar eigenlijk.

 6.   
  soldierarjan's avatar

  ”Leon 2.0″ schreef, "Het gerucht gaat dat Take Two de rechten op de Darksiders-franchise heeft gekocht, maar niet de ontwikkelaar van de games, Vigil. Heel triest dus voor die studio, zeker als er straks een andere ontwikkelaar Darksiders 3 gaat maken."

  Dat is erg jammer als een andere studio darksiders 3 gaat maken vigil maakte 2 erg goede darksiders alleen het word niet zo opgepakt door grote publiek.

 7.   
  Hitman047's avatar

  ”Leon 2.0″ schreef, "Mocht het gerucht de waarheid blijken, zal Take Two blijkbaar al een eigen studio op het oog hebben voor een vervolg van Darksiders. Een andere reden zou ik ook niet kunnen bedenken."

  Nah, dat hele verhaal is gisteravond al ontkend. De persoon die dat gerucht de wereld in tweette had zich vergist: Hij bedoelde Evolve / Turtle Rock i.p.v. Vigil / Darksiders. Hij herstelde zich vrijwel direct, maar toen had de media het natuurlijk al overgenomen.

  Volgens de meest recente berichten is Platinum Games (Bayonetta, Vanquish, Metal Gear Rising: Revengeance) wel geïnteresseerd in de Darksiders IP. 😉

 8.   
  ShadyXL's avatar

  Ik vraag me af of het wel goed gaat komen met Volition bij Koch Media..