Virtual Console komt naar de Wii U

Naast een nieuwe Mario, Mario Kart en twee Zelda-games voor de Wii U heeft Nintendo ook een nieuwe feature voor de kersverse console aangekondigd. Aankomende lente zal de Virtual Console, al bekend van de Wii en 3DS, op de Wii U beschikbaar worden gesteld. Met deze service kunnen gamers spelletjes van oude Nintendo consoles spelen.

De Virtual Console voor de Wii U zal in het begin games van de NES en SNES aanbieden. Later zullen er ook Game Boy Advance-games toegevoegd worden. Volgens geruchten heeft de Japanse gameboer ook plannen om GameCube-spelen op de Wii U Virtual Console uit te geven, maar dit is helaas nog niet bevestigd. We kunnen dus alleen maar hopen dat dit gaat gebeuren, want een potje Super Mario Sunshine zien wij wel weer zitten. Op de launch zullen alle oude games die nu op de Virtual Console van de Wii beschikbaar zijn ook de Wii U gespeeld kunnen worden en daarna zullen er regelmatig nieuwe klassiekers beschikbaar worden gesteld.

Nintendo hanteert op de Wii U dezelfde prijzen voor de NES (€4,99) en SNES-games (€7,99) die nu op de Virtual Console van de Wii gelden. Gamers die al mooie klassiekers op de Wii hebben gekocht kunnen deze voor een gereduceeerde prijs naar de Wii U overzetten. Voor een NES-game kost dit €0,99 en voor een SNES upgrade moet €1,50 worden neergelegd.

Om het 30 jarige bestaan van de NES te vieren houdt Nintendo ook nog een speciale ‘Classic Games for 30 Cents’ promotie. Dit betekend dat de komende tijd elke maand één nieuwe klassieker voor de kleine prijs van €0,30 gekocht kan worden. Balloon Fight is de eerste kandidaat.

 1.   
  lassieman's avatar

  Oh, dat is zeker wel een mooie feature. Zou er eigenlijk standaard al op moeten zitten, maar beter laat dan nooit he ^^

 2.   
  Mr Sonic's avatar

  Dat is mooi.

 3.   
  RenevdGijp's avatar

  lassieman schreef, "Oh, dat is zeker wel een mooie feature. Zou er eigenlijk standaard al op moeten zitten, maar beter laat dan nooit he ^^ "

  Wel een zekerheidje tegenwoordig inderdaad. Niet speciaal, opzich wel handig maar ik gebruik het soms tot nooit.