Gamersnet.nl

Dead Space 3 bevat microtransacties

Dead Space 3 bevat de mogelijkheid om je wapens te upgraden met echt geld. Tijdens het spelen verzamel je in-game geld, maar wanneer je niet genoeg virtuele valuta hebt om je wapens van de nodige extra kracht te voorzien, kun je dus ook in je geldbuidel tasten. Deze vorm van microtransacties is vooral bedoeld voor spelers die niet genoeg geduld kunnen opbrengen om hun arsenaal via de normale weg van de nodige upgrades te voorzien. Wanneer je in het spel een upgrade wilt waarvoor je het materiaal nog niet hebt, dan krijg je een bericht dat je toelaat het item aan te schaffen met geld dat op de account van je console staat.

Ook robots die in-game geld verzamelen kunnen op deze manier ingehuurd worden. Volgens de producer van Dead Space 3 verstoort deze manier van werken de balans van het spel niet, er zijn namelijk een hoop wapenonderdelen die je pas later in het spel zal kunnen kopen. Je kunt dus niet van in het begin het ultieme wapen kopen, tenzij je de game nogmaals in New Game Plus speelt.

EA heeft in het verleden reeds gebruik gemaakt van microtransacties in de multiplayer van spellen, zoals Battlefield 3 en Mass Effect 3. Het is de eerste keer dat deze mogelijkheid ook opduikt in een game die grotendeels focust op de singleplayer.