Gamersnet.nl

Crytek overweegt verkenning van nieuwe wegen met Crysis-franchise

Crytek overweegt nieuwe wegen voor de Crysis-franchise te gaan verkennen wanneer de huidige trilogie ten einde komt. Dit meldt Crysis 3-producent Michael Elliot Read vandaag in een interview.

Volgens Read is de Crysis-franchise sinds de release van de eerste game in 2007 uitgegroeid tot een solide serie waar Crytek op kan bouwen. Na deze trilogie wordt het echter wel tijd voor een nieuwe weg en daar denken ze bij Crytek op het moment hard over na:

We are now talking about what we can do in taking the Crysis franchise into a new space and do something different outside of the story we have been telling with this trilogy.
Wat voor nieuwe weg Crytek gaat bewandelen is nog onbekend. Gaat het om details omtrent de invulling van de singleplayer campagne of gaat het om een compleet nieuw genre? Read gaf in een eerder interview al eens aan dat het nog maar de vraag is of Crysis 4 een first person shooter gaat worden. Voordat de vervolgroute van de Crysis-franchise zich zal openbaren, kunnen we eerst nog aan de slag met Crysis 3. De game verschijnt op 21 februari.