Namco Bandai kondigt Tekken Card Tournament aan

Namco Bandai komt met een nieuwe Tekken-game op de proppen. Op zich niets nieuws onder de zon, ware het niet dat deze game een andere inslag kent dan de gemiddelde Tekken-titel. Tekken Card Tournament wordt een free-to-play-titel voor de pc en verschillende smartphones en tablets.

In Tekken Card Tournament verzamel je kaarten die je vervolgens kunt inzetten tijdens een gevecht om het voordeel aan je zijde te krijgen. De game ondersteunt ook cross-play, waardoor je als pc-gamer in staat bent om tegen mensen op een mobiel platform te spelen en vice versa. Daarnaast kondigt Namco Bandai aan dat het later dit jaar fysieke pakjes kaarten in de verkoop gaat gooien (wellicht ook bij jouw lokale sigarenhandelaar). Deze pakjes bevatten krachtigere kaarten, een kans op zeldzame kaarten en zelfs nieuwe karakters voor de online game. Deze fysieke kaarten kunnen door middel van hun QR-codes worden ingescand en aan je online kaartenarsenaal worden toegevoegd. Lee Kirton, directeur PR en marketing bij Namco Bandai, is erg enthousiast over de potentie van dit aanstaande product:

The unique features of the physical cards being linked with the digital game is an instant stand-out feature. This is very unique and innovative, especially for a fighting game. In addition the game offers full 3D graphics but also […] interactions with physical cards, QR scanning and Augmented Reality which many of our competitors do not offer.
Als laatste stipt Kirton de mogelijkheid aan om Tekken-karakters in de echte wereld te fotograferen. De kaarten werken namelijk met de augmented reality-opties op de smartphone- en tablet app. Wanneer deze Tekken in een Pokémon-jasje exact verschijnt is nog niet bekend, maar wat we wel weten is dat de game er waarschijnlijk snel zal zijn.

 1.   
  cookymonster's avatar

  he unique features of the physical cards being linked with the digital game is an instant stand-out feature. This is very unique and innovative

  uniek en innovatief? Het combineren van fysiek speelgoed (kaarten in dit geval) met een game is eerder de nieuwste bandwagon dan innovatief ondertussen. M.A.W. doet me verdacht veel denken aan het skylanders princiepe.

  En het zou me niet verwonderen als namco en disney niet de laatste zijn die hier mee beginnen.

 2.   
  I_Eat_Noobsz's avatar

  Ze hebben blijkbaar genoten van Uncharteds kaartspel en willen nu ook beginnen:)