SimCity: binnenkort op jouw school

EA heeft een initiatief genaamd SimCityEDU onthuld. Hierbij kunnen onderwijzers de game SimCity gebruiken tijdens hun lessen. De speciale Edu-versie van de game is extra leerzaam en spijkert studenten kennis bij over onder andere wetenschap, techniek en wiskunde.

EA startte het initiatief toen bekend werd dat de Verenigde Staten een gigantisch tekort hebben aan afgestudeerden op het gebied van wetenschap, technologie, techniek en wiskunde. Door games onderdeel te maken van het lesprogramma hopen universiteiten meer studenten voor de eerdergenoemde studies aan te trekken.

De website van SimCityEDU, die binnenkort gelanceerd zal worden, zal als online ontmoetingsplaats dienen voor leraren die games onderdeel hun lessen willen maken. Docenten kunnen tips met elkaar uitwisselen en de benodigde informatie over SimCityEDU downloaden.

SimCityEDU heeft reeds de nodige positieve reacties ontvangen. Het initiatief wordt onder andere gesteund door verschillende scholen, de MacArthur Foundation en zelfs het Witte Huis.

  1.   
    ckerigon's avatar

    Wauw 😛 Ze hebben “the white house approval” dat is wel netjes

  2.   
    Rijstekorrel's avatar

    SlimCity ? 😛

  3.   
    firehopper211's avatar

    Is er iets dat games niet kunnen? 😀

  4.   
    toqeer's avatar

    zit allang niet meer op school 😛

  5.   
    ronineter's avatar

    Dit is gewoon een marketing stunt. Zo zijn kinderen de makkelijkst beinvloedbare doelgroep verplicht hun games te spelen.

  6.   
    Vlad-x's avatar

    ”Carlos0_0″ schreef, "SlimCity ? 😛 "

    Hahaha, +1 voor deze slimme meneer! 😛

  7.   
    ckerigon's avatar

    ronineter schreef, "Dit is gewoon een marketing stunt. Zo zijn kinderen de makkelijkst beinvloedbare doelgroep verplicht hun games te spelen."

    Marketing stunt included the white house? 😛 Wauw EA moet wel heel erg rijk zijn dan 😛
    Ik denk dat het gewoon wel een goed idee is. Als je lesstof in een leuk jasje kan stoppen zodat het meer mensen aanspreekt of juist zodat ze beter kunnen leren vind ik het allemaal prima.

    Stel je voor dat in NL het over een aantal jaar ook gaat gebeuren dat zou ook goed nieuws zijn voor gamedesign studenten en bedrijven in Nederland. Serious Gaming kan zo dan nog ook echt groot gaan worden.

  8.   
    Eichmann's avatar

    Tuurlijk , ik heb al even geen school meer:p.
    Maar leuk initiatief.