Sony verkoopt Amerikaanse hoofdkantoor voor 1,1 miljard

ightHeb je nog wat geld over van je eindejaarsbonus? Dan kun je het natuurlijk op een spaarrekening zetten of ermee gaan beleggen, maar het Amerikaanse hoofdkantoor van Sony is natuurlijk ook een mooie investering. Voor het luttele bedrag van 1,1 miljard is het van jou.

Dit gebouw is maar liefst 34 verdiepingen hoog en staat middenin New York City. Sony verwacht, na de aftrek van alle schulden die zij heeft openstaan, zo’n 770 miljoen dollar over te houden aan de verkoop. Daarnaast bespaart het bedrijf voortaan 685 miljoen dollar aan vaste lasten.

Momenteel zijn onder andere Sony Music Entertainment, Sony/ATV Music Publishing en Sony Pictures Entertainment gevestigd in het gebouw. In de koopovereenkomst staat aangegeven dat zij de komende drie jaar nog in het pand mogen vertoeven, tegen een vooraf afgesproken bedrag.

Met de verkoop van het gebouw hoopt Sony haar financiële situatie te verbeteren. Voorafgaand aan de verkoop van het gebouw werd geschat dat Sony in het eerste kwartaal van 2013 zo’n 222,1 miljoen dollar verlies zal draaien. Sony schat dat de verkoop in maart rond zal zijn, net op tijd om de financiële kwartaalcijfers op te krikken.

 1.   
  Neolite's avatar

  Dit is een eenmalige injectie van 1,1 miljard. Hierdoor zullen de jaarcijfers mooier lijken dan dat de daadwerkelijke situatie is. Die is namelijk schrijnend met miljoenenverliezen over bijna alle divisies. Het zou me dan ook niets verbazen dat Sony dit verkoop ook mede doet om het initiële miljoenenverlies van de nieuwe playstation te kunnen dragen.

 2.   
  G_Dragon16's avatar

  Het begin van het einde van sony ?:P

 3.   
  mmx's avatar

  Ik denk dat het schip zinkend is .

 4.   
  Leon 2.0's avatar

  Overigens maken ze een mooie winst op de verkoop. Ze hebben het gebouw destijds gekocht voor ca. 200 miljoen.

 5.   
  soldierarjan's avatar

  Neolite schreef, "Dit is een eenmalige injectie van 1,1 miljard. Hierdoor zullen de jaarcijfers mooier lijken dan dat de daadwerkelijke situatie is. Die is namelijk schrijnend met miljoenenverliezen over bijna alle divisies. Het zou me dan ook niets verbazen dat Sony dit verkoop ook mede doet om het initiële miljoenenverlies van de nieuwe playstation te kunnen dragen."

  Niet alleen deze cijfers worden er mooier van als je elk jaar meer dan 600miljoen kan besparen door het te verkopen leverd het voor elk jaar mooier cijfers op en je zou wel gek zijn om het niet te doen als het niet zo goed gaat.
  Denk dat niet einde is voor sony is erg groot bedrijf en zijn veel dingen aan veranderen nu binnen bedrijf denk dat straks wel weer beter zal gaan.
  Zelf apple lijkt over ze hoogte punt hun te zijn en worden de winst cijfers elk kwartaal minder zo is het nu eenmaal in bedrijven sector.

 6.   
  HashtagMcSwag's avatar

  Beter blijft sony gewoon leven 🙂

 7.   
  Goldcobra's avatar

  Ha mooi zo! Heb toevallig nog anderhalf miljard over van dat eiland wat ik vorig jaar had gekocht! Leuk cadeautje voor mn neefje

 8.   
  Eichmann's avatar

  Het is een mooie stunt om de kwartaal cijfers mooi er uit te laten komen als ze het inderdaad voor die tijd rond maken , dat maakt beleggers weer geïnteresseerd doorgaans.

 9.   
  Danielle.k's avatar

  ”Leon 2.0″ schreef, "Overigens maken ze een mooie winst op de verkoop. Ze hebben het gebouw destijds gekocht voor ca. 200 miljoen."

  Moet het natuurlijk wel eerst gekocht worden 8)

 10.   
  Rijstekorrel's avatar

  Zou mooi zijn als ze het kunnen verkopen besparen ze heel erg veel geld op, zo kunnen ze zich sneller uit de schulden werken en weer verder aan de top komen :D.

  Ik vind erg mooi bedrijf maar heb nu een led tv van Sony maar dit zal de laatste worden denk ik, verdomde ding ondersteund niet eens ntfs formaat via usb kan dus amper filmpje ofzo kijken(usb sticks zijn zelfs ntfs tegenwoordig doordat fat32 limiet heeft aan grote.
  En het ondersteund geen mkv wat ik erg jammer vind maar ook wel snap, ze zijn toch de oprichters van bluray maar niet eens ntfs ondersteunen in deze tijd wel heel erg.

  Was ik nu toch maar voor samsung of LG tv een half jaar geleden gegaan.