Obama: gewelddadige videogames moeten zorgvuldig onderzocht worden

In Amerika zijn momenteel felle discussies gaande over een eventueel verbod op wapens. Obama heeft nog steeds geen definitief besluit genomen, maar hij heeft wel laten weten dat hij niet alleen de wapens zelf zal onderzoeken. Ook media waarin wapengebruik wordt verheerlijkt moeten zorgvuldig bestudeerd worden.

Om die reden wil Obama onderzoeken wat het effect is van videogames:

fund research on the effects that violent video games have on young minds. We don’t benefit from ignorance. We don’t benefit from not knowing the science. This is our first task as a society: keeping our children safe. This is how we will be judged, and their voices should compel us to change.
Obama heeft maar liefst 10 miljoen dollar uitgetrokken voor onderzoek naar de oorzaken van wapenmisbruik. Een deel van dit budget zal dus besteed worden aan studies naar de effecten van videogames.

De ESA, een belangenorganisatie voor de game-industrie, heeft laten weten dat ouders goed geïnformeerd moeten worden over waar hun kroost aan wordt blootgesteld:

The sector has a responsibility to give parents tools and choices about the movies and programs their children watch and the games their children play. We will embrace a constructive role in the important national dialogue around gun violence in the United States, and continue to collaborate with the Administration and Congress as they examine the facts that inform meaningful solutions.
Wanneer we de uitslag van het onderzoek kunnen verwachten, is nog niet bekend.

 1.   
  tomson71's avatar

  Misschien een idee om eens een onderzoek te doen naar gewelddadige presidenten en andere politieke figuren?
  Ze startten daar maar oorlogjes wanneer ze zin hebben, dat heeft uiteraard geen effect op jongeren?

 2.   
  soldierarjan's avatar

  Dat ze het gaan onderzoeken moeten ze zelf weten maar het ligt gewoon allemaal bij de opvoeding van wat mag je kind wel en wat niet.
  En het is ook persoon gebonden hoe iemand met zoiets omgaat in games of films of wat dan ook.

 3.   
  Eichmann's avatar

  Als het maar ook lekker daar blijft en hier ongeacht wat uitgebracht word.
  Gekke Amerikanen.

 4.   
  Neolite's avatar

  Prima dat ze er een onderzoek naar doen. Maar het moet wel eerlijk en objectief gebeuren en daar heb ik zo mijn twijfels bij. Daarnaast is een onderzoek naar in relatie tot films en tv ook op zijn plaats en is dit de zere vinger op een plek leggen terwijl dat op meerdere plekken kan.

 5.   
  timishier's avatar

  Ik hoop dat op welke conclusie ze ook komen daar we daar in de rest van de wereld geen last van hebben. Stel je voordat alle games gecensureerd worden 🙁

 6.   
  Supermario's avatar

  Laten ze het Amerikaanse volk maar onderzoeken.Alle moorden op een school komen uit dat land.Met incidenten buiten Amerika.Er zijn meer landen die een soepel wapenwet hebben,zoals Zwitserland waar 9 van de 10 1 of meer wapens op naam heeft staan.Dus tja de Amerikanen staan in mijn ogen als een vijandig en oorlog lustig volk

 7.   
  mmx's avatar

  Misschien een idee om eens een onderzoek te doen naar gewelddadige presidenten en andere politieke figuren? Ze startten daar maar oorlogjes wanneer ze zin hebben, dat heeft uiteraard geen effect op jongeren?

  dit vind ik heel goed opgemerkt !

 8.   
  tomson71's avatar

  Ik word hier zo moe van he, altijd maar weer de schuld bij videogames, films, metalbands, rap, enzo proberen te leggen, terwijl ze daar een regering hebben die om de haverklap een oorlog startten, zet de tv aan en de media zend alleen ellende uit, kranten staan vol met moord en doodslag, maar nee het is de schuld van videogames, films, metalbands, rap enzo, dus daar moeten we het zoeken.
  Als ze nu eerst eens naar zichzelf keken, dan denk ik dat we een stuk verder zouden zijn.

 9.   
  theis's avatar

  budget van 10 miljoen? als ze nog betaalde proef-personen zoeken houd ik me aanbevolen 8)

 10.   
  Caroldus_Maximus's avatar

  Ik denk niet dat videogames het grote probleem zijn. Dat is veel te kortzichtig. Ik denk dat er over de afgelopen decennia over het geheel genomen een fikse verharding in de maatschappij is waar te nemen. De oorzaak kan aan allerlei factoren worden toegeschreven. Games zullen tot op zekere hoogte wel hun duit in het zakje gooien, maar ik denk dat je dan alle uitingen van populaire cultuur wel kunt gaan uitbannen, en dan ben je er nog lang niet.

  Ik kan me trouwens America’s Army nog herinneren, daar kun je je met een arsenaal aan wapens op extremistische lieden uitleven. De game dient enkel als tool om Amerikaanse jongeren te rekruteren voor het leger. Dan is geweld in videogames wel geoorloofd?

 11.   
  Zi0's avatar

  Amerikanen hebben last van bad parenting, maar natuurlijk moet iets anders het schuld krijgen.

 12.   
  Oathbreaker's avatar

  The neverending story… 😕

 13.   
  cookymonster's avatar

  Wat een onbegrip en overreactie hier.

  Ten eerste is het de bedoeling van dit onderzoek om alle vormen van media te gaan onderzoeken dus jullie moeten je niet zo geviseerd voelen.
  En ten tweede is het goed dat dit grootschalig onderzoek er komt, tenslotte weten we al uit talloze andere studies dat het oorzakelijk verband tussen gewelddadige games en deze ‘school shootings’ zeer klein is en dat zal hier dus ook uit blijken (als het correct word uitgevoerd) en mischien zal door de grote media-aandacht voor dit onderzoek eindelijk een verandering in de publieke opinie worden gebracht.

  Ik vind dit eerder goed nieuws, het kan tenslotte ook zeer positieve gevolgen hebben.
  We moeten enkel hopen dat het onderzoek ook correct en objectief word uitgevoerd

  😉

 14.   
  Flapjack's avatar

  america is zowiezo een beetje hypocriet… geef alle mensen een wapen en dan gaan lopen zeuren dat er doden vallen… dat heeft niks met games of iets dergelijks te maken… dit gezeik is het zelfde als tegen de rechter zeggen ja sorry hoor dat ik die oude vrouw heb neergeslagen, maar ik ben ontoerekeningsvatbaar want ik was dronken… uh? hallo JIJ drinkt zelf die drank… omfg ik wordt hier gewoon boos om..
  JE BENT ER ZELLUF BIJ!!!!

  sterker nog als die politiecussen inderdaad het is een keer bijleggen met elkaar en het GOEDE voorbeeld geven en dat geld niet in lood stoppen maar in eten en water voor de 3e wereld… dan zou de wereld er een stuk beter uit zien.. ik zou er bijna een boek over kunnen schrijven XD

  en anders stoppen ze die belangrijkste mensen van het witte huis maar in 1 kamer, geef ze allemaal een wapen met 1 kogel, deur op slot. en dan zie wel we wel wie er gelijk heeft 8)
  stelletje hypokrieten