Opvolger Xbox 360 gebruikt wellicht Skype voor voice-chat

De nieuwe console van Microsoft zal waarschijnlijk Skype gebruiken om spelers met elkaar te laten communiceren via Xbox LIVE. Interne bronnen hebben dit gemeld aan website CVG. Dit gerucht lijkt logisch, want sinds Microsoft de service in 2011 in handen kreeg, introduceert de gigant uit Redwood Skype in al haar nieuwe producten als belangrijkste middel van communicatie.

Een duidelijke hint komt er ook in de vorm van een vacature die vorige maand opdook voor een medewerker voor Skype, waarin duidelijk verwezen werd naar de volgende Xbox. Na het vervangen van MSN door Skype lijkt de dienst dus ook intensief gebruikt te gaan worden door de nieuwe spelconsole van Microsoft. Of dit ook zal betekenen dat je van op je console zal kunnen communiceren met vrienden die op een ander toestel, zoals een tablet of telefoon, Skype gebruiken, zal de toekomst moeten uitwijzen.

 1.   
  soldierarjan's avatar

  Zou best logische zijn als ze skype gaan gebruiken komt niet echt als verrassing.

 2.   
  Eichmann's avatar

  Precies wat arjan zegt.

  T is allemaal van hun, dus waarom niet 1 groot netwerk er van bouwen.

 3.   
  FioranoJC's avatar

  Hoop dat je ook met mensen kan praten die skype gebruiken via mobiel / pc e.d.!

 4.   
  M@tthijs's avatar

  Interessant, dat zou dan ook de overname verklaren die toentertijd als absurd hoog werd beschouwd, als ik het me goed herinner.

 5.   
  Neolite's avatar

  Als dit waar blijkt te zijn en ik denk het eigenlijk wel, dan kunnen we er ook wel vanuit gaan dat men zowel pc als xbox onder een groot netwerk gaat onderbrengen. Dus dan krijgen we een Windows en Xbox live combinatie en daarnaast zou het me ook niets verbazen als de nieuwe Xbox gebaseerd is op Windows.