GamersNETniet: Lelijkste current-gen game


We leven in een prestatiegerichte maatschappij. Het is belangrijk dat je goed werk aflevert en wanneer je een uitmuntende prestatie verricht word je beloond, bijvoorbeeld middels een salarisverhoging of medaille. Maar bij GamersNET zijn wij af en toe ook bereid om wanprestaties te belonen en daarom hebben we GamersNETniet in het leven geroepen. De GamersNETniet-bokaal wordt uitgereikt aan games die, om een bepaalde reden, bekritiseerd zijn. Iedereen verdient af en toe immers een beloning!

Titel:Men In Black: Alien Crisis
Platform:PlayStation 3, Xbox 360, Wii
Metacritic-score:25/100
Jaar van uitgave:2012
Uitgever:Activision

Het was een nek-aan-nekrace in de strijd om de trofee voor de lelijkste current-gen game. Aanvankelijk leek het erop dat de Xbox 360-game Peter Jackson’s King Kong er met de prijs vandoor zou gaan, maar aangezien dit spel ook op de vorige generatie consoles verscheen, leek ons dit niet helemaal eerlijk.

Ook hebben we Wii-games uitgesloten van deelname, aangezien je deze console op het gebied van graphics met gezond verstand geen current-gen-apparaat kunt noemen. Toegegeven: er zijn aardig wat redelijk ogende spellen op Nintendo’s console verschenen (vooral Zelda en Mad World oogden verrassend mooi), maar titels als Ninja Bread Man (zie de video hieronder) en Cruis’n vormen natuurlijk oneerlijke concurrentie voor de spellen die op z’n minst nog hun best doen om een beetje fatsoenlijk voor de dag te komen.


Vervolgens ging de strijd tussen Halo 3 en Frontlines: Fuel of War; allebei niet moeders mooiste. We hebben de games lange tijd met elkaar vergeleken, maar kwamen tot de conclusie dat ze in feite allebei even lelijk waren. Bijna ging Frontlines: Fuel of War ervandoor met de prijs, totdat ons oog viel op een zeer recente filmgame.

Waar Halo 3 en Frontlines: Fuel of War respectievelijk al vijf en vier jaar oud zijn, verscheen Men in Black: Alien Crisis in… 2012! Inderdaad, dit smakeloze, mensonterende wanproduct is een half jaar oud. Zoals je in de video hieronder kunt ziet het er niet alleen minstens zo lelijk uit als Frontlines; de game is ook nog eens ontzettend slecht. Men in Black: Alien Crisis heeft de GamersNETniet-award voor “lelijkste current-gen game” dubbel en dwars verdiend.

 1.   
  ronineter's avatar

  Inderdaad. MiB lijkt wel echt of dit een next gen nu al retro game is.

 2.   
  toqeer's avatar

  ja men in black voor een game die in 2012 is uitgekomen is tie wel erg lelijk

 3.   
  Coldkiller_NL's avatar

  MIB ziet er echt lelijk uit.

 4.   
  Sarge's avatar

  Lijkt me de verdiende winnaar! Dat men zoiets zelfs dúrft uitbrengen, dat begrijp ik niet..

 5.   
  GamerJaime's avatar

  Dat King Kong ook genoemd wordt verbaasd me wel een beetje. Ik vind die game een van de beste filmlicentie games tot nu toe. Heb daar echt veel plezier mee gehad op de eerste Xbox toendertijd. Maar gelukkig gaat een andere game er met de titel vandoor, en dat is ook volkomen terecht. Wat een wanstaltige afschuwelijke lelijke bagger zeg, hoe durf je zo’n game op de markt te brengen? Ik zou me diep schamen als ik verantwoordelijk was voor die Men In Black game, het zal maar op je CV staan…

 6.   
  Leon's avatar

  jaime360gamer schreef, "Dat King Kong ook genoemd wordt verbaasd me wel een beetje. Ik vind die game een van de beste filmlicentie games tot nu toe. Heb daar echt veel plezier mee gehad op de eerste Xbox toendertijd. Maar gelukkig gaat een andere game er met de titel vandoor, en dat is ook volkomen terecht. Wat een wanstaltige afschuwelijke lelijke bagger zeg, hoe durf je zo’n game op de markt te brengen? Ik zou me diep schamen als ik verantwoordelijk was voor die Men In Black game, het zal maar op je CV staan…"

  Het gaat hier ook niet om de kwaliteit van de game, maar om de graphics. Een game kan ontzettend leuk zijn, maar er lelijk uitzien 😉

 7.   
  GamerJaime's avatar

  L30N schreef, "

  ”jaime360gamer” schreef, "Dat King Kong ook genoemd wordt verbaasd me wel een beetje. Ik vind die game een van de beste filmlicentie games tot nu toe. Heb daar echt veel plezier mee gehad op de eerste Xbox toendertijd. Maar gelukkig gaat een andere game er met de titel vandoor, en dat is ook volkomen terecht. Wat een wanstaltige afschuwelijke lelijke bagger zeg, hoe durf je zo’n game op de markt te brengen? Ik zou me diep schamen als ik verantwoordelijk was voor die Men In Black game, het zal maar op je CV staan…"

  Het gaat hier ook niet om de kwaliteit van de game, maar om de graphics. Een game kan ontzettend leuk zijn, maar er lelijk uitzien ;)"

  Ja dat is ook weer zo. En zoals al bovenaan de tekst staat, is hij meer voor de vorige generatie consoles dan voor deze gen. Ik kan me namelijk niet herinneren dat die game zo lelijk was. Maar heb in de tussentijd even wat beelden bekeken, en dat is hij wel. Bizar, in mijn gedachten was hij veel mooier.

 8.   
  svenysven's avatar

  Lol, dat spel ziet er wel heeel erg slecht uit

 9.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Maar wat vonden jullie van Duke Nukem ?

 10.   
  djforzaka's avatar

  ja klopt MiB was echt slecht ik heb hem gehad als demo nou ik heb hem na 2 minuten deraf gegooid want hij zag er zo slecht uit was een verschrikking

 11.   
  Rijstekorrel's avatar

  jaime360gamer schreef, "Dat King Kong ook genoemd wordt verbaasd me wel een beetje. Ik vind die game een van de beste filmlicentie games tot nu toe. Heb daar echt veel plezier mee gehad op de eerste Xbox toendertijd. Maar gelukkig gaat een andere game er met de titel vandoor, en dat is ook volkomen terecht. Wat een wanstaltige afschuwelijke lelijke bagger zeg, hoe durf je zo’n game op de markt te brengen? Ik zou me diep schamen als ik verantwoordelijk was voor die Men In Black game, het zal maar op je CV staan…"

  King kong heb ik me ook zeker mee vermaakt maar heb hem op me ps2 gespeeld toen of oude xbox, en zag er voor die consoles zeker goed uit.

  Maar goed men in black nooit gespeeld en een spel speel je niet om grafix maar dit ziet er wel verschrikkelijk uit 😛

 12.   
  Fox's avatar

  Doet me denken aan de PS2 graphics

 13.   
  Neolite's avatar

  Waarom wordt hier op een hele smerige manier halo 3 even weggezet? De game zag er voor zijn tijd goed uit en daarnaast zijn er een groot scala aan current-gen games die er lelijker uitzien, jammer dit.

 14.   
  Sub-Zeuro's avatar

  Volgens mij heb ik nog een lelijker game gezien…was op de PS3 weet niet meer hoe die heet… 🙂

 15.   
  RenevdGijp's avatar

  Potdomme, wat is MB lelijk zeg. Het ziet er serieus retro uit!

 16.   
  Eichmann's avatar

  Lijkt meer een nintendo 64 game:p