GN Tijdmachine: ‘Sony of Microsoft doet niet meer mee aan next-gen’ (2012)

In onze nieuwe rubriek GN Tijdmachine blikken we terug op het verleden. Elke zondag zetten we onze tijdmachine aan en keren we een aantal jaar terug in de tijd, om te kijken wat er toen zoal gebeurde in de wereld der videogames. Deze week nemen we jullie mee naar 13 januari 2012.

13 januari 2012: ‘Sony of Microsoft doet niet meer mee aan next-gen’

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Klik hier voor het nieuwsbericht uit 2012

13 januari 2012
Op het eerste gezicht zou je dit bericht, een jaar na dato, bestempelen als “onbetrouwbaar”. Noch Sony, noch Microsoft heeft op de E3 verteld dat zij geen next-gen console meer zullen uitbrengen. Aan de andere kant, beide partijen hebben nog niet het bewijs geleverd dat ze (nog steeds) werken aan een nieuw apparaat. Het gerucht ging dat Sony de PlayStation 4 wel al wilde onthullen op de afgelopen E3, maar dat dit op het laatste moment toch niet doorging. We hebben de afgelopen maanden gelukkig genoeg geruchten voorbij zien komen, die min of meer bevestigen dat zowel Sony als Microsoft werkt aan een next-gen console. Laten we het hopen, want een beetje concurrentie op deze markt komt de kwaliteit van de games enkel ten goede.

[SCREENSHOTS]

 1.   
  toqeer's avatar

  ben tog wel benieuwd naar de ps4 de laatste generatie

 2.   
  ShadyXL's avatar

  toqeer schreef, "ben tog wel benieuwd naar de ps4 de laatste generatie"

  Ik ook. Ik hoop dat ze in ieder geval nog 1 console uitbrengen (de bedrijf die gaat stoppen).

 3.   
  FioranoJC's avatar

  Die gasten verdienen goud geld aan die console’s met al die extra’s en dingen. Dat ze nu zullen stoppen geloof ik niet. Ik denk dat ze het wel prettig vinden dat iedereen erover speculeert of er daadwerkelijk een next-gen console komt en hoe die eruit gaat zien.

  Alleen maar aandacht!
  Ik hoop dat ze nog even een jaartje wachten. Heb eindelijk een game-collectie opgebouwd en wil nog graag even dat gevoel dat ik wel goed zit met mijn console + games ๐Ÿ˜›

 4.   
  Rijstekorrel's avatar

  Als er maar 1 van de 2 komt is het makkelijk keuze maken welke je neemt :P, verder denk ik wel dat ze alle 2 komen hoop ik want vind console gamen gewoon fijn.
  Ik heb een hekel aan pc gamen iedere keer maar dat ding blijven upgraden anders kan je spel niet spelen, gewoon lekker console voor paar jaar controller in je handen in stoel hangen of de bank ideaal.

 5.   
  mmx's avatar

  Als er maar 1 van de 2 komt is het makkelijk keuze maken welke je neemt , verder denk ik wel dat ze alle 2 komen hoop ik want vind console gamen gewoon fijn. Ik heb een hekel aan pc gamen iedere keer maar dat ding blijven upgraden anders kan je spel niet spelen, gewoon lekker console voor paar jaar controller in je handen in stoel hangen of de bank ideaal.

  Hier ben ik het helemaal mee eens lekker gamen en ik koop ze beide als ze uitkomen ๐Ÿ˜› ๐Ÿ™‚

 6.   
  FioranoJC's avatar

  mmx schreef, "

  Als er maar 1 van de 2 komt is het makkelijk keuze maken welke je neemt , verder denk ik wel dat ze alle 2 komen hoop ik want vind console gamen gewoon fijn. Ik heb een hekel aan pc gamen iedere keer maar dat ding blijven upgraden anders kan je spel niet spelen, gewoon lekker console voor paar jaar controller in je handen in stoel hangen of de bank ideaal. "

  Hier ben ik het helemaal mee eens lekker gamen en ik koop ze beide als ze uitkomen ๐Ÿ˜› ๐Ÿ™‚

  Haha. Ja ik weet nog niet zeker wat ik zal kopen. Maar ik wil wel even meden delen dat je bij PC gaming niet persee nieuwe upgrades moet kopen om een nieuw spel te kunnen spelen. Ik zit zelf op een 2,3 jaar oude game / ontwerp / videobewerkings pc. En ik kan Assassin’s Creed 3 bijna voluit spelen.

  Maar ik ken het gevoel wel van lekker op de bank zitten, controllertje. Lekker simpel ๐Ÿ˜‰ Vandaar dat ik niet kan kiezen tussen PC of Console. Beide hebben voor en nadelen. Ik gebruik ze dan ook allebei ๐Ÿ˜€

 7.   
  Eichmann's avatar

  We moeten nog zo lang wachten tot de E3 ๐Ÿ™