GT Academy van Gran Turismo 5 wordt realityserie op tv

Sony organiseert al ettelijke jaren de GT Academy, een wedstrijd waarbij gamers de kans krijgen om professionele coureurs voor Nissan te worden. Zoiets leent zich natuurlijk perfect voor de televisie en het komt dan ook niet geheel als een verrassing dat de Britse zender ITV 4 vanaf februari start met een realityserie over de GT Academy.

De serie volgt 830.000 gamers uit 14 verschillende Europese landen die zich ingeschreven hebben voor de GT Academy. Na een nationale wedstrijd mochten de zes beste Gran Turismo-spelers – die inmiddels al flink wat virtuele ervaring opgedaan hebben – deelnemen aan de GT Academy.

De uiteindelijke winnaar krijgt deze maand de kans om deel te nemen aan de Dubai International 24 Hour race in Nissans 370Z GT4-auto. De show wordt dus uitgezonden wanneer de winnaar al bekend is, maar toch belooft de serie volgens Sony en ITV 4 een interessant kijkje achter de schermen te bieden.

Het is zeer onwaarschijnlijk dat de realityserie ooit in Nederland zal worden uitgezonden, maar er zijn natuurlijk altijd manieren om de afleveringen digitaal alsnog binnen te halen…

 1.   
  NightWolf's avatar

  Lijkt mij beter dan TeenMoms op MTV 🙂

 2.   
  Sub-Zeuro's avatar

  Toch leuk…dat dit allemaal georganiseerd word voor een autogame – mijn jongensdroom, dacht dat ik daar echt aan mee zou doen – maar ja…ik kan toch niet winnen van die nerds – omdat ik nog geen een auto fine-getuned heb in GT5…maybe next gen. 😳

 3.   
  Eichmann's avatar

  Lijkt me geen fuck aan , maar ben t eens met NightWolf , beter dan teenmoms op MTV