Spielberg stelt Robopocalypse voor onbepaalde tijd uit

Slecht nieuws voor science-fiction fans vandaag. Verschillende bronnen melden dat de terugkeer van Steven Spielberg met Robopocalypse naar het science-fiction genre voor onbepaalde tijd is uitgesteld. Robopocalypse zou begin dit jaar worden gedraaid met acteurs als Anne Hathaway en Chris Hemsworth, en op 24 april 2014 in de Nederlandse bioscoop te zien zijn. Ook werd de film door Spielberg zelf de “global war between man and machine” genoemd. Daarbij komt dan ook nog dat Spielberg zelfs met het idee liep om voor het eerst in zijn carrière in IMAX 3D te gaan filmen.

Volgens de vertegenwoordiger van Spielberg, Marvin Levy, was de film te belangrijk en het script nog niet klaar. Een andere reden was dat het script te duur was. Er zit dus niets anders op dan terug naar de tekentafel, en kijken wat de mogelijkheden zijn. De productie van Robopocalypse zou eigenlijk al beginnen in januari 2012, maar is toen van tafel gehaald omdat de veelvuldig genomineerde kaskraker Lincoln tussendoor kwam. Nu Lincoln eenmaal in de bioscoop draait, dacht menig persoon dat Spielberg zich weer op Robopocalypse zou focussen. Alleen lijkt het er nu dus op dat deze plannen voorlopig in de ijskast gaan. Steven Spielberg heeft enkele uren geleden zelf een persverklaring naar buiten gebracht:

”We found that the film was costing a lot of money and I found a better way to tell the story more economically but also much more personally. I found the personal way into Robopocalypse, and so I just told everybody to go find other jobs, I’m starting on a new script and we’ll have this movie back on its feet soon.”

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren