Gamersnet.nl

Oscar-nominaties 2013 bekend!

In Amerika zijn deze middag de genomineerden voor de Academy Awards 2013 bekendgemaakt. Met een aantal voorspelbare en ook verrassende titels, belooft het weer een uitermate spannende prijzenuitreiking te worden. De volgende films zijn beloond met een Oscar-nominatie:

Lincoln leidt de Oscars met maar liefst 12 nominaties, waaronder die van Beste Film, Beste Acteur, Beste Ondersteunende Acteur, Beste Regisseur; niet de minsten dus. Ook Life of Pi (elf keer), Les Misérables (acht keer), Silver Linings Playbook (acht keer), Argo (zeven keer), Django Unchained (vijf keer) en Zero Dark Thirty (vier keer) zijn overduidelijk van de partij. Een verrassing mag wel de vier nominaties voor Beasts of the Southern Wild genoemd worden, die onder andere genomineerd werd voor Beste Film en Beste Actrice in een Hoofdrol.

De nominaties voor Les Misérables komen voor de redactie niet als bliksemslag bij heldere hemel. In onze recensie kan je lezen wat Les Misérables zo goed maakt. En dat is mooi, want vanaf vandaag valt de film ook in Nederland te bekijken!

Grappig detail: ook Seth McFarlane, dit jaar de host van de Oscar Ceremonie, en ook aanwezig bij de bekendmaking van de genomineerde films, is ook genomineerd voor zijn lied Everybody Needs A Best Friend uit Ted.

Van welke films hoop jij dat ze een Oscar binnenslepen, en welke films had je graag genomineerd zien worden (of juist niet)?