IDC verwacht verkoop Wii U boven de 50 miljoen in 2016

Met de opkomst van mobiele games en smart TV’s is er al veel discussie geweest rond de dood van spelcomputers. Als je het aan de Internationale Data Corporatie (IDC) vraagt is dit allemaal ‘onzin.’ Het onderzoeksbedrijf publiceert vandaag een rapport waarin zij voorspelt dat spelcomputers nog meer dan zat te bieden hebben de komende jaren.

Sterker nog, volgens het rapport van de Internationale Data Corporatie (IDC) zal Nintendo meer dan vijftig miljoen Wii U-consoles verkocht hebben tegen de tijd dat het 2016 is. IDC gelooft er dan ook heilig in dat Nintendo uiteindelijk wel een ‘publiek zal vinden’ met haar nieuwe apparaat, de Wii U.

 1.   
  fdennis's avatar

  Ze hebben ontzettend veel succes gehad met de wii maar de Wiiu zie ik echt niet boven de 50miljoen keer verkocht worden in 3 jaar. Omdat Xbox en Playstation binnenkort ook met een console komen die na alle waarschijnlijkheid beter is. Nintendo heeft een mooie voorsprong door de console als 1ste te verkopen. Maar ze hebben totaal geen aantrekkelijke line up. De echte fans vinden een Super Mario bros hartstikke tof maar verder is er gewoon niks. Als ze nou op de launch van de Wiiu kwamen met een nieuwe Pokemon , Zelda en Mario dan weet ik zeker dat de Wiiu als warme broodjes de deur uitvlogen. Maar nu zie ik dat niet echt gebeuren. Ze gaan voor innovatie boven kwaliteit hebben ze gezegd en tot nu toe zie ik er weinig innovaties aan.De games die er al zijn op de ps3 en 360 vind ik totaal niet vernieuwend op de Wiiu. Dat was de kans om te laten zien dat ze innovatief zijn maargoed misschien laten ze later wel zien wat de Wiiu in huis heeft met die tablet. Ik zie ze iig de 50miljoen niet halen.

  De 3ds daarin tegen zie ik makkelijk de 50miljoen halen. Die begonnen ook slecht met een drama line up maar daar zijn nu wel leuke interessante titels voor. Ze zitten inmiddels op bijna 30miljoen verkopen terwijl concurrent Ps Vita maar net 4miljoen verkocht hebben ( bron vg ).

 2.   
  soldierarjan's avatar

  Ik zie de wii u de 50 miljoen niet halen als er zo weinig games na de wii u komen in vergelijking xbox 360 ps3.
  En ik denk dat veel mensen ook wachten op opvolgers van de xbox 360 en ps3 waar onder ik zelf ook.
  De mensen die de wii hebben gekocht gaat er maar klein gedeelte een wii u kopen de rest blijft bij de wii of stapt over na tablet ofzo denk ik.

 3.   
  mmx's avatar

  Ik zie de wii u de 50 miljoen niet halen als er zo weinig games na de wii u komen in vergelijking xbox 360 ps3. En ik denk dat veel mensen ook wachten op opvolgers van de xbox 360 en ps3 waar onder ik zelf ook. De mensen die de wii hebben gekocht gaat er maar klein gedeelte een wii u kopen de rest blijft bij de wii of stapt over na tablet ofzo denk ik.

  Ik denk dat jij helemaal gelijk hebt ! Ik wacht ook op de nieuwe next gen consoles .

 4.   
  ckerigon's avatar

  fdennis schreef, "Ze hebben ontzettend veel succes gehad met de wii maar de Wiiu zie ik echt niet boven de 50miljoen keer verkocht worden in 3 jaar. Omdat Xbox en Playstation binnenkort ook met een console komen die na alle waarschijnlijkheid beter is. Nintendo heeft een mooie voorsprong door de console als 1ste te verkopen. Maar ze hebben totaal geen aantrekkelijke line up. De echte fans vinden een Super Mario bros hartstikke tof maar verder is er gewoon niks. Als ze nou op de launch van de Wiiu kwamen met een nieuwe Pokemon , Zelda en Mario dan weet ik zeker dat de Wiiu als warme broodjes de deur uitvlogen. Maar nu zie ik dat niet echt gebeuren. Ze gaan voor innovatie boven kwaliteit hebben ze gezegd en tot nu toe zie ik er weinig innovaties aan.De games die er al zijn op de ps3 en 360 vind ik totaal niet vernieuwend op de Wiiu. Dat was de kans om te laten zien dat ze innovatief zijn maargoed misschien laten ze later wel zien wat de Wiiu in huis heeft met die tablet. Ik zie ze iig de 50miljoen niet halen.
  De 3ds daarin tegen zie ik makkelijk de 50miljoen halen. Die begonnen ook slecht met een drama line up maar daar zijn nu wel leuke interessante titels voor. Ze zitten inmiddels op bijna 30miljoen verkopen terwijl concurrent Ps Vita maar net 4miljoen verkocht hebben ( bron vg ).
  "

  Ik ben het er niet mee eens. Natuurlijk blijft het altijd een gok of een console over x aantal jaar wel een succes blijft te zijn.
  Maar persoonlijk ben ik het niet met jouw argumenten eens. De innovatie is er zeker wel dat heeft nintendo laten zien met hun console en daarmee KUNNEN ze gigantisch veel nieuwe en interresante gameplay elementen aan toevoegen of ze dat ook gaan doen moet nog blijken.

  En je argument over de line up klopt inderdaad, maar je moet wel bedenken dat veel van de games gewoon rechtstreekse porten zijn van de 360 & PS3 en aangezien er een deadline is (releasedatum dus) kunnen ze in mijn ogen natuurlijk nog niet alles eruit persen wat er te halen valt. En ja als Nintendo bij de release in 1x hun grote titels uit pompen dan zal de Wii U zeker als zoete broodjes over de toonbank vliegen, maar dan hebben ze de komende E3 of Nintendo Direct niks meer aan te kondigen en als ze dat wel hebben dan krijg je weer het verhaal dat iedereen het uit melkerij vind. En dan kan ik je ook garanderen dat de kwaliteit van de Nintendo titels achteruit gaan.

  Kijk naar de PS3 & xbox ze hadden beide tijd nodig voordat developers de full power eruit konden persen.
  Vergelijk Gears of war maar met deeltje 3 en Resistance die op de launch van de PS3 was met de titels van tegenwoordig erop. Een gigantische “gap” qua performance en dat is precies wat bij de wii u zo is en zeker weten ook bij de volgende generatie en die daarna ook weer..

  Je moet Nintendo echt gewoon wat tijd gunnen. Het is algemeen bekend dat Nintendo jaren nodig heeft om een goede game neer te zetten en dat ze niet om de jaar een vervolg of nieuwe deel uitgeven.