Website Play stopt met retail-verkoop

Gamers die hun spellen liever importeren vanuit het Verenigde Koninkrijk tegen gunstigere prijzen verliezen binnenkort één van hun grootste webshops. Play.com laat namelijk weten in maart te stoppen met het verkopen van retail-materiaal zoals videogames en Blu-rays. De site zal niet verdwijnen, maar heropgestart worden als een website in de lijn van eBay waarop consumenten zelf hun materiaal zullen kunnen verkopen.

Voor klanten uit Nederland en Belgie verdwijnt de aantrekkelijkheid van de website op die manier. Play.com wist jaren goederen aan te bieden tegen lage prijzen omwille van een maas in de Engelse belastingwetgeving. Omdat het bedrijf gevestigd was op het Kanaaleiland Jersey hoefden kopers de VAT-belasting op goederen onder de 17 pond niet te betalen. In december 2011 werd de wetgeving aangepast en verdween het belastingvoordeel als sneeuw voor de zon. Met het verdwijnen van Play.com als reguliere webshop verliezen ongeveer 214 mensen hun baan en veel Belgen en Nederlandse kopers missen voortaan een grote leverancier van goedkopere games.

 1.   
  LightFasher's avatar

  Jammer, iemand tips voor een vervanger¿?

 2.   
  Mr Sonic's avatar

  LightFasher schreef, "Jammer, iemand tips voor een vervanger¿?"

  zavvi.com

 3.   
  Sympharion's avatar

  LightFasher schreef, "Jammer, iemand tips voor een vervanger¿?"

  Mr Sonic schreef, "

  ”LightFasher” schreef, "Jammer, iemand tips voor een vervanger¿?"

  zavvi.com"

  Of Zavvi.nl (de Nederlandse site van Zavvi met dezelfde Engelse prijzen), dan krijg je gelijk alles in euro’s en in het Nederlands te zien.

  (Hitman: Absolution voor de Xbox 360 is daar maar 23,25 euro en 0 euro verzendskosten :D)

 4.   
  gragon3's avatar

  Videogamesplus.ca , komt wel uit Canada dus DLC moet helaas via de Amerikaanse store worden gekocht / ingelost. Maar voor een pre-order ben je ongeveer 45 euro ( dat is incl verzenden) kwijt ipv 55 tot 60 hier in Nederland.

 5.   
  PixelShooter's avatar

  Ik bestel ook al wel eens iets van game.co.uk. Vooral m’n pre-orders omdat die altijd netjes op tijd zijn en nog steeds goedkoper dan hier 🙂

 6.   
  Hercules's avatar

  zavvi.nl wint mijn oscar! wel langere levertijd

 7.   
  LightFasher's avatar

  Thx, ik zal ze allemaal bekijken wanneer ik weer wat nieuws koop.

 8.   
  NightWolf's avatar

  Hercules schreef, "zavvi.nl wint mijn oscar! wel langere levertijd"

  Voor mij ook hetzelfde, betrouwbaar maar wel langzaam. Meestal na 14 dagen, maar was het ook 1 keer binnen dagen afgeleveerd.

  Ook Mariio128.com van Hong Kong, 11/12 besteeld 20/12 binnen en zonder problemen