Regisseur en stuntman David R. Ellis onverwacht overleden

Regisseur David R. Ellis is onverwacht op 60-jarige leeftijd overleden. Zijn lichaam is gevonden in een hotel in Zuid-Afrika, waar Ellis op dat moment werkte aan de film Kite waarin ook Samuel L. Jackson een rol zou spelen.

Ellis maakte in 1975 zijn debuut als acteur in de film The Strongest Man in the World, met Kurt Russel. Vanaf 1978 ging Ellis als stuntman door het leven voor onder andere Smokey and The Bandit, Scarface en Fatal Attraction. Hij maakte de overstap naar regisseren als second unit regisseur bij de films Waterworld en The Matrix Reloaded. In 1996 maakte hij zijn regiedebuut met Homeward Bound 2: Lost in San Francisco.

Zijn echte regiedoorbraak beleefde Ellis in 2003 met de film Final Destination 2, waarna films als Cellular en Snakes on a Plane volgden.

Dit jaar komen er nog een drietal films uit waaraan Ellis als second unit regisseur heeft meegewerkt: R.I.P.D., 47 Ronin en Winter’s Tale. Waaraan Ellis is overleden is nog niet duidelijk, hij laat een vrouw en drie kinderen na.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren