Oscars in 2014 mogelijk al op 12 januari

Elk jaar hebben regisseurs en filmstudio’s veel stress om hun films op tijd in te dienen, voordat de inlevertermijn voor de Oscars in december verstrijkt. Niet alleen om de deadline te halen, maar ook zodat alle stemmers van de Academy de film kunnen zien. Het lijkt erop dat de Oscaruitreiking van 2014 vervroegd gaat worden, met natuurlijk alle gevolgen van dien.

Waarom zou de uitreiking dan verplaatst moeten worden, vraag je jezelf misschien af? Op 2 februari vindt in Amerika de Super Bowl plaats, en van 7 tot 23 februari zijn de Olympische Winterspelen. Beiden trekken uiteraard miljoenen kijkers. Met deze twee grote evenementen lijkt de maand februari dus volgeboekt. In 2010 zat de Academy met een zelfde soort probleem; toen werd de uitreiking verschoven naar maart. Dit werd uiteindelijk de best bekeken show sinds 2005.

Natuurlijk spelen er nog veel meer factoren mee, maar, dit maakt natuurlijk de extra lading aan stress voor filmmakers alleen maar groter. En er zijn al filmstudio’s die hun potentiële films voor december 2013 al hebben vastgelegd. Denk hierbij aan de Disney film Saving Mr. Banks die gepland staat voor 20 december 2013. Of de nieuwe film van George Clooney, The Monuments Men, die twee dagen eerder gepland staat voor 18 december 2013.

En zelfs januari is onzeker, want die maand zit namelijk met de Grammy’s en de NFL Playoffs ook al vrij vol. Het promoten van je films wanneer iedereen gezellig bij de familie is, is voor de uitgevers een vrij lastige opdracht. Buiten het probleem met online stemmen om, lijkt er dus nu een nieuw dilemma voor de Academy te zijn opgedoken.

Wat denken jullie? Zal de Academy de uitreikingen naar januari of maart verplaatsen?

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren