Crysis 4 wordt niet per definitie een first person shooter

Crysis 3 ligt nog niet eens in de winkels, maar toch praat ontwikkelaar Crytek nu al over het vervolg. Volgens producer Michael Elliot Read heeft de franchise nog genoeg potentie om verder te gaan na het derde deel.

Read wil nog niet te veel vertellen over de toekomst van Crysis, maar hij benadrukt dat het mogelijk is dat Crytek met Crysis 4 het roer volledig omgooit. Het is helemaal niet zeker of Crysis 3 weer een first person shooter gaat worden:

You know, I think at this point I don’t want to give anything away. But I think the Crysis franchise itself has life left in it. Whether it’s in a different game type format, whether it’s expanding upon this, it’s hard to say. That’s going to be up to the designers at the end of the day.
Read is van mening dat Crytek met Crysis een universum met veel potentie heeft opgebouwd:
But I think we’ve built… Crysis was always intended to be a trilogy and I think that over that time we’ve built a really cool universe. We haven’t really gone in and said ‘Hey let’s put Nano suits and clown suits and stuff and completely violate and sell our IP. We’ve done a fairly good job at maintaining that, so I think in terms of the universe, we have a lot more life left in that to go back and try some unique stuff. Whether it’s FPS or not I have no idea, but there’s definitely a future in the franchise.
Crysis 3 staat gepland voor een release op 22 februari.

 1.   
  jamrex007's avatar

  Ben meer fan van Third Person shooter dus ik heb er geen problemen mee.

 2.   
  gatemaster64's avatar

  er staat crysis 3 word niet per see een first person shooter. daar hoort crysis 4 te staan denk ik! 😛

 3.   
  G_Dragon16's avatar

  Dat moeten ze neit doen !xD

 4.   
  SN0WIE's avatar

  Ik vond het allemaal toch maar niks na Crysis 1 en warhead (dus eigenlijk alleen crysis 2 was minder:P). Dus tenzij Crysis 3 weer geweldig word, net als 1, heb ik geen problemen met een verandering in de serie. Ik zal het dan waarschijnlijk toch niet meer spelen 😳

 5.   
  DeAdSeYe's avatar

  SN0WIE schreef, "Ik vond het allemaal toch maar niks na Crysis 1 en warhead (dus eigenlijk alleen crysis 2 was minder:P). Dus tenzij Crysis 3 weer geweldig word, net als 1, heb ik geen problemen met een verandering in de serie. Ik zal het dan waarschijnlijk toch niet meer spelen 😳 "

  Precies, ben ik helemaal mee eens. Na Crysis 1 en Warhead is het alleen achteruit gegaan met deze serie. Misschien Crysis 3 aanschaffen voor een spot prijsje, maar als ze zodanig de serie gaan veranderen dan is het voor mij ook echt over.

  Het enige wat goed was aan Crysis 2 was de muziek en de geluiden, de rest was erg matig in mijn ogen. De aanpassingen aan de nano-suit zijn meer arcade achtig geworden, daarnaast te lineair en niet dezelfde gameplay wat Crysis 1 en Warhead wel te bieden had. Kwa graphics was het goed maar niet het beste, maar dat is nog het minste probleem. Daarnaast heeft Crytek belooft om de PC versie los van de console te ontwikkelen, en dat is niet gebeurd. Helaas, voor mij is het ook ver over.

  De Crytek Engine 3.0 (ook de oudere versie’s) zijn daarin tegen wel erg interessant.

 6.   
  Goldcobra's avatar

  Hmmm… Zolang ze het goed doen vind ik het best

 7.   
  mmx's avatar

  Michien als ze het roer totaal omgooien dat er wat verbeterd word of nog beter laten ze eens wat nieuws verzinnen .

 8.   
  NoFearz's avatar

  Een third person shooter speelt ook lekker weg 🙂

 9.   
  Kill Gamer 01's avatar

  Dan wordt het een third person shooter in plaats van een first person shooter, dat kan ook! 🙂

  Maar ze zeiden toch een tijdje terug dat ze free 2 play gaan? Dus dat kan ook altijd nog.

 10.   
  PaNNa's avatar

  Als ze er een TPS van maken speel ik hem niet. Vind TPS niet lekker spelen.