Eerste details multiplayer Tomb Raider bekendgemaakt

Woensdag werd door ontwikkelaar Crystal Dynamics bevestigd dat Tomb Raider ook een multiplayer-modus zal bevatten. Nu zijn de eerste details over deze modus bekend geworden doordat het Official Xbox Magazine de eer had om de eerste informatie de wereld in te mogen brengen.

Allereerst zal de multiplayer het vertrouwde Team Deathmatch bevatten. Hierin moet je ofwel als één van Lara’s vrienden of als vijandige eilandbewoner, de ‘scavengers’, zoveel mogelijk kills zien te maken. Je moet echter niet alleen op de hoede zijn voor de tegenstander, ook de omgeving is niet te vertrouwen. Zo kunnen onder andere bruggen kapot gaan en zijn er vallen die pijlen uit de muur laten schieten. De multiplayermaps zijn volgens het magazine niet erg open.

De tweede gamemode heet ‘Rescue’. Hierin moeten de survivors med packs zien te verzamelen en deze moeten naar wisselende punten op de map gebracht worden. Dit gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot, de scavengers moeten dit zien te voorkomen en zij winnen als ze een bepaald aantal kills hebben gemaakt. Ook is er de modus ‘Cry for Help’, hier is echter nog weinig over bekend. Het zou zich voornamelijk richten op verzamelen en ontdekken, waarbij het meer om avontuur dan strijd draait.

In de multiplayer kan je uit verschillende personages kiezen welke ieder verschillende vaardigheden en statistieken hebben. Je kunt wel hetzelfde karakter kiezen als een teamgenoot. Met de XP die je in de multiplayer matches verdient, kun je ofwel de statistieken van een karakter verbeteren, maar je kunt er ook voor kiezen een geavanceerder karakter te kopen met betere statistieken. Ieder personage zal een primair vuurwapen hebben (of een boog), een sidearm, granaten of andersoortige projectielen en een ‘climbing axe’, welke ook dient als meleewapen.

  1.   
    lassieman's avatar

    Die vallen in de maps lijkt mij wel vet, geeft weer eens wat afwisseling. Ik denk alleen wel dat je vrij snel weet waar alle vallen zitten.

  2.   
    Coldkiller_NL's avatar

    Dat denk ik ook, ik heb wel zin in een nieuwe Tomb Raider.

  3.   
    Sarge's avatar

    lassieman schreef, "Die vallen in de maps lijkt mij wel vet, geeft weer eens wat afwisseling. Ik denk alleen wel dat je vrij snel weet waar alle vallen zitten."

    Inderdaad.

    We hadden het hier nog over in het forum. Er komt dus toch een klassieke multiplayer (met wat originaliteit in). Dit vind ik toch minder leuk, maar soit, beter wachten op de gameplay beelden of de game zelf vooraleer een oordeel te vellen 🙂

  4.   
    fdennis's avatar

    Denk dat de multiplayer net zo overbodig word als in Far Cry 3

  5.   
    Hitman047's avatar

    fdennis schreef, "Denk dat de multiplayer net zo overbodig word als in Far Cry 3"

    Die was anders verrassend leuk. Jammer van alle lag.

    En het feit dat ik binnen een dag of 5 al level 75 was… 😳