Drietal games voor nieuwe LEGO-franchise Legends of Chima aangekondigd

Al jaren zijn de LEGO-games gebaseerd op licenties, waarvan de nieuwste LEGO: The Lord of the Rings was. Warner Bros. heeft nu echter besloten iets nieuws te gaan doen door met drie verschillende games te komen voor de Legends of Chima-franchise. Samantha Ryan, werkzaam bij Warner Bros., legt uit waarom:

We are doing something innovative with LEGO Legends of Chima by making three distinct videogame experiences on a variety of platforms. By creating multiple LEGO videogame experiences for one brand, we are catering to today’s diverse gaming community, as well as establish a rewards system for players of all three games.
De eerste game heet LEGO Legends of Chima: Speedorz en verschijnt vandaag voor iOS. Hierin kun je racen met bekende Chima-personages in Chinese locaties. Ook kun je speciale krachten gebruiken om sneller te worden en muntjes oppikken om bijvoorbeeld je karakters mee te personaliseren.

Het tweede spel is LEGO Legends of Chima: Laval’s Journey en deze wordt ontwikkeld voor de Nintendo 3DS en de PlayStation Vita. Dit lijkt de meest traditionele van de drie te worden, want het is een echt avontuur waarin je met de strijder Laval en zijn bondgenoten voor rechtvaardigheid vecht. Deze game verschijnt in de herfst.

De laatste game gebaseerd op Legends of Chima heet LEGO Legends of Chima Online en verschijnt op de PC, ook in de herfst. Dit wordt een gratis online wereld waarin je je eigen koninkrijk bouwt, missies mag uitvoeren, overal geheimen vindt en LEGO-stukken gebruikt om onder andere wapens te bouwen. In de eerdergenoemde twee games kun je zelfs punten verdienen waarmee je extra content kan kopen in LEGO Legends of Chima Online. Welk spel lijkt jou het leukste?

Meer LEGO Legends of Chima Online

 1.   
  Sarge's avatar

  Wat is in godsnaam die Legends of Chima? Ik heb op site van LEGO gezocht, maar ik kan er niets over vinden? Het is een totaal nieuwe franchise voor deze games neem ik aan dan?

 2.   
  Johan L's avatar

  Sarge schreef, "Wat is in godsnaam die Legends of Chima? Ik heb op site van LEGO gezocht, maar ik kan er niets over vinden? Het is een totaal nieuwe franchise voor deze games neem ik aan dan?"

  Het is een nieuw merk van Lego-stenen die onlangs is gelanceerd. Er komt een tv-serie over en dus ook drie games.

 3.   
  toqeer's avatar

  echt lego games vind ik echt niets aan meer de laatste tijd 🙄

 4.   
  )GN(-Erik's avatar

  Eerst nog maar ff LEGO: The Lord of the Rings uitspelen 😆