Minste 90’s ooit op Metacritic in 2012

In 2012 hebben minder games dan ooit tevoren een gemiddelde van 90 of hoger gehaald op Metacritic. De website verzamelt cijfers van recensies en neemt daar een gemiddelde van, zodat consumenten makkelijk de toppers kunnen ontdekken. Vorig jaar wisten 18 games die begeerde score van 90 of meer te halen op Metacritic, met The Walking Dead als uitschieter met een gemiddelde van 95.

Dit staat in schril contrast met voorgaande jaren. In 2011 wisten nog 32 games een gemiddelde topscore te verzamelen. Volgens Metacritic is 2012 het zwakste jaar op vlak van toppers sinds de website begon met het verzamelen van cijfers. Was 2012 echt een zwak jaar volgens jullie en denken jullie dat 2013 het beter zal doen?

 1.   
  Goldcobra's avatar

  2012 ging wel, maar hoop toch dat 2013 meer brengt

 2.   
  fdennis's avatar

  Vond het ook een zwak jaar. Heb nog even de lijst gekeken . De meeste 9+ games kende ik niet eens. Alleen Far Cry 3 en Dishonored. En de laatst genoemde vind ik 1 van de beste games ooit.

 3.   
  soldierarjan's avatar

  Er kwamen 2012 genoeg goede games uit maar de concurrentie was een stuk hoger en we worden steeds meer verwend dus willen we ook meer van games.

 4.   
  toqeer's avatar

  viel in 2012 wel mee maar in 2013 komen er pas veel toppers uit 🙂

 5.   
  Sub-Zeuro's avatar

  Gelukkig doen die paar goede games toch al veel goed, je kan ook niet alle spellen spelen, helaas. Voor mij persoonlijk was Halo 4 de sensatie van 2012, gevolgt door de BF3 mappack Armored Kill – en de Wii U. 2013 heeft vast meer in petto en de jaren die erna volgen nog meer. In 2012 hebben veel ontwikkelaars de richting waar games naar toe gaan laten zien, namelijk néxt gen…Mooie tijden komen eraan, gamers – Get ready for real gaming:)

 6.   
  Fox's avatar

  Ik persoonlijk voel als of de game wereld aan het sterven is.

 7.   
  THE-DUTCH-GUY's avatar

  Fox schreef, "Ik persoonlijk voel als of de game wereld aan het sterven is."

  ja alleen maar vervolgen en niets wat heel erg mindblowing was. Op Far Cry 3 na dan