Aantal EA-games waaronder FIFA 11 binnenkort niet meer online speelbaar

EA stopt geregeld met het aanbieden van online servers voor oudere games. Deze keer betekent dat je onderstaande games vanaf 11 januari niet meer online kan spelen:


FIFA Soccer 11 for PC, PS3, Wii & Xbox 360
FIFA Soccer 11 Ultimate Team for PS3 & Xbox 360
Madden NFL 11 for PS3, Wii & Xbox 360
Madden NFL 11 Ultimate Team for PS3 & Xbox 360
NBA JAM for PS3 & Xbox 360
NBA LIVE 10 for PS3 & Xbox 360
NCAA Football 11 for PS3 & Xbox 360
NHL 11 for PS3 & Xbox 360
NHL 11 Ultimate Team for PS3 & Xbox 360
The Sims 2 for PC/MAC and TheSims2.com (vanaf 14 januari)
De reden voor het opheffen van de online servers is het lage aantal mensen die de games nog online spelen. Op haar website verklaart EA dat het bedrijf beter aan de meer populaire games kan werken:
The decisions to retire older EA games are never easy. The development teams and operational staff pour their hearts into these games almost as much as the customers playing them and it is hard to see one retired. But as games get replaced with newer titles, the number of players still enjoying the older games dwindles to a level — fewer than 1% of all peak online players across all EA titles — where it’s no longer feasible to continue the behind-the-scenes work involved with keeping these games up and running. We would rather our hard-working engineering and IT staff focus on keeping a positive experience for the other 99% of customers playing our more popular games. We hope you have gotten many hours of enjoyment out of the games and we appreciate your ongoing patronage.
Wat vind jij, is dit een juiste beslissing van EA of ga je het online spelen van deze games missen?

 1.   
  segin's avatar

  Ik vind het toch vroeg om nu al de servers van FIFA 11 te stoppen. Hoeveel zou dat nu kosten, om het in de lucht te houden?

 2.   
  DeAdSeYe's avatar

  Het is hoe je het bekijkt, mocht deze games niet meer gespeeld worden dan is het nog te begrijpen. Maar zolang er mensen online zijn wat het spelen, hebben ze recht op multi-player. Hiervoor hebben ze uiteraard ook voor betaald. Zoals hierboven is FIFA 11 nog te vroeg om te sluiten.

  Ze zullen dit natuurlijk doen om de verkopen van FIFA 12 of FIFA 13 omhoog te brengen.

  Mocht een spel ouder zijn als een aantal jaar en niemand meer online zijn, of een handje vol mensen dan kan ik het begrijpen. De gene wat het nog intensief online spelen voor de sluiting, geef ze een korting bon op Origin.

  Een server kost inderdaad veel geld, maar voor een bedrijf als EA zou dit geen probleem moeten zijn.

 3.   
  M@tthijs's avatar

  Een tijdje terug lieten ze ook al weten de online support van een aantal games te staken; maar ditmaal betreft het wel een zeer recente game. Ik denk dat EA er verstandig aan doet om een richtlijn van ongeveer vijf jaar aan te houden voor jaarlijkse titels als de FIFA-serie. Want als de reden is dat er nog maar zo weinig mensen online spelen, lijkt het me dat de serverkosten ook te verwaarlozen zijn.

 4.   
  NightHawk's avatar

  “never easy”

 5.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Sorry hoor maar dit is toch een slecht zaak.
  Want ik ken nog zoveel mensen die Fifa 11 over 12 spelen,

 6.   
  Daan's avatar

  Fifa 11 nu al niet meer ondersteunen? Lijkt me beetje vroeg. Ik snap best dat ze de oudere games niet voor altijd blijven ondersteunen maar dit is wel erg vroeg.

 7.   
  Coldkiller_NL's avatar

  Dit is echt veel te vroeg, ik denk dat mensen nog steeds FIFA 11 online spelen.

 8.   
  svenysven's avatar

  Dit is best wel erg vroeg

 9.   
  -B9D7L-'s avatar

  Ik denk dat niet veel mensen nog Fifa 11 spelen anders zouden ze het nu niet stoppen. Hopelijk doen ze dan ook wat aan hun servers. En de mensen die nog Fifa 11 spelen kunnen dan nog Fifa 12 halen voor maar 20 euro.

 10.   
  FioranoJC's avatar

  Het is vroeg, maar de meeste fifa spelers kopen elk jaar de nieuwe, dus geheel gek is het niet.

 11.   
  Remco_MUFC's avatar

  Tsja, zo kan ik het ook wel. Je oude servers uit de lucht gooien terwijl je huidige servers het voor geen meter doen. 😡

 12.   
  SonyBoy's avatar

  Ach, het is al meer dan twee jaar geleden dat Fifa 11 uitkwam en als niemand het toch meer speelt, maakt het ook weinig uit. Het is ververvelend, maar het zijn onnodige kosten.

 13.   
  FishHookz's avatar

  Ik kan tenminste nogsteeds PES 6 spelen!

 14.   
  Goldcobra's avatar

  Best begrijpelijk. Van al die EA Sports games zijn er sowieso al twee nieuwe delen uitgebracht, en Sims boeit mij niet echt 😛

 15.   
  Sub-Zeuro's avatar

  Wel logisch als er bijna niemand meer speelt…maar wel vervelend als je hetzelf overkomt…eigenlijks zou de standaard minimaal 3 jaar servertijd per game moeten zijn… 🙁